The Brave One

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Brave One
Generell informasjon
SjangerThriller / Krim / Drama
Utgivelsesår2007
Prod.landAustralia / USA
Lengde2 t. 2 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegiNeil Jordan
ProdusentSusan Downey
Joel Silver
ManusforfatterRoderick Taylor
Bruce A. Taylor
Cynthia Mort
MusikkDario Marianelli
Sarah McLachlan
SjeffotografPhilippe Rousselot
KlippTony Lawson
Foran kamera
MedvirkendeJodie Foster
Naveen Andrews
Terrence Howard
Mary Steenburgen
Jane Adams
Nicky Katt
Zoe Kravitz
Dana Eskelson
Prod.selskapWarner Bros.
Village Roadshow Pictures
Silver Pictures
Premiere14. september 2007(USA)
Eksterne lenker

The Brave One er en amerikansk-australsk psykologisk thriller fra 2007 regissert av Neil Jordan. Hovedrollen spilles av Jodie Foster. Etter at hennes forlovede David blir myrdet, bevæpner Erica Bain seg og begynner med selvtekt. Etterforskeren Mercer kommer på sporet av henne. Filmen hadde premiere i USA den 14. september 2007.

Handling[rediger | rediger kilde]

I New York går radio-vert Erica Bain (spilt av Jodie Foster) og hennes forlovede David (spilt av Naveen Andrews) på tur med hunden deres i Central Park. De blir plutselig angrepet av tre menn. De filmer overfallet med kamera på telefonene deres, og tar blant annet med seg Ericas forlovelsesring og hunden hennes. David dør av alle skadene hans, og en traumatisert Erica forsøker senere å kjøpe seg en pistol. Hun er uvillig til å vente med å få tak i en pistol lovlig, og kjøper derfor en ulovlig pistol på en svartebørs.

Kort tid senere, når Erica er innom i en dagligvarebutikk, skyter en mann sin eks-kone, som arbeider i butikken. Når morderen hører Ericas mobiltelefon ringe, går han etter henne gjennom butikken før hun skyter ham med pistolen hennes. En sen kveld på en t-bane trakasserer to menn forskjellige passasjerer. Alle sammen velger å forlate vognen unntatt Erica. Mennene truer henne med en kniv, og hun skyter dem også. En annen kveld forsøker Erica å redde en prostituert, ved å true hennes hallik. Når han forsøker å kjøre dem ned med bilen hans, skyter Erica ham i hodet. Hun blir skadd i konfrontasjonen, og blir brakt til nærmeste sykehus. Erica forsøker deretter å spore opp morderne som drepte hennes forlovede.

Erica blir etterhvert venn med politi-etterforsker Sean Mercer (spilt av Terrence Howard) og Mercer forteller Erica om en mistenkt for drap som Mercer hittil ikke har vært i stand til å finne beviser mot eller stille for retten. Når Erica dreper denne mistenkte, begynner Mercer å mistenke henne for å stå på bak dette mordet. Erica blir informert om at politiet har oppdaget hennes forlovelsesring hos en pantelåner, og Erica får tak i et navn, adresse og telefonnummer fra butikken. Dermed får hun snart tak i identifikasjon på alle tre angriperne, og sporer dem opp.

Erica konfronterer disse tre mennene, dreper to av dem og frigjør hunden hennes. Hun sliter mot den tredje angriperen, som får overtaket på henne akkurat i det Mercer dukker opp. Etterforskeren forsøker å arrestere angriperen, samtidig som Erica henter pistolen sin og forbereder seg på å henrette morderen. Mercer plasserer en pistol i den siste angriperens hånd for å påstå at drapet var snakk om selvforsvar. Erica forlater området, og hun får igjen selskap av hunden sin i Central Park.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]