Nicky Katt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nicky Katt
FødtNicholas Lea Katt
11. mai 1970[1] (49 år)
Sør-Dakota
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1980–d.d.
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Nicholas Lea «Nicky»" Katt[3] (født 11. mai 1970 i Sør-Dakota) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som den uortodokse læreren Harry Senatet i David E. Kelley sin TV-dramaserie Boston Public.

Katt har vært med i mange filmer og han spiller ofte usympatiske karakterer for eksempel voldtektsmannen i A Time to Kill og som en bitter business-rival i filmen Boiler Room. Han var også opprinnelig med som stjerne i den nye serien The Evidence som skulle komme på skjermen i løpet av våren 2006, men han ble erstattet i siste liten av skuespillerkollega Rob Estes. Han var også stemmen til karakteren Atton Rand i Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords.

Nicky Katt debuterte som skuespiller med karakteren Bookie i TV-serien Fantasy Island i 1980. Han har spilt i mange kjente filmer siden han debuterte som skuespiller, blant annet i filmen A Time Kill (1996), The Way of the gun (2002), Secondhand Lions (2003) og han var med som et SWAT-medlem i filmen The Dark Knight fra 2008.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]