Terrence Howard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Terrence Howard
Terrence Howard TIFF 2011.jpg
FødtTerrence Dashon Howard
11. mars 1969 (48 år)
Chicago
Utdannet ved Pratt Institute
Yrke Skuespiller, sanger, tv-skuespiller, filmskuespiller
NasjonalitetUSA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Terrence Dashon Howard (født 11. mars 1969 i Chicago i Illinois) er en amerikansk skuespiller. Terrence Howard var Oscar-nominert for beste mannlige hovedrolle for sin rolle som «DJay» i filmen Hustle & Flow. Howard begynte i underholdningsverdenen da han skildret Jackie Jackson i miniserien The Jacksons: An American Dream som ble sendt på American Broadcasting Company (ABC). Tre år senere gjorde han sitt store gjennombrudd som skuespiller med sin opptreden i Mr. Hollands Opus (1995). Flere opptredener på film og TV fulgte i årene som kom.

I oktober 2008 hadde Howard en gjesteopptreden i kortfilmen For All Mankind regissert av Daniel L. Clifton som ble filmet i Conshohocken, Pennsylvania. I 2009 spilte han mot Channing Tatum i filmen Fighting. I juli 2010 ble Howard tildelt rollen som assisterende statsadvokat Joe Dekker i TV-serien Law & Order: Los Angeles. Howard portretterte Nelson Mandela i filmen Winnie (2011)

Terrence Howard spilte også i serien Empire[1] som mangemilliardæren «Lucius Lyon» som er en pensjonert sanger, som er overhodet i undeholdningsfirmaet Empire. Han ble nominert i en BET-utdeling for beste mannlige skuespiller

Filmografi (Utvalg)[rediger | rediger kilde]

-2008The Iron Man
År Norsk tittel Originaltittel Rolle
2012 Red Tails Red Tails major Emanuel Stance
2007 --- The Brave One Detektiv Mercer
2005 Hustle and flow Hustle and flow DJay
2004 Ray Ray Gossie McKee
2004 Crash Crash Cameron
2001 Glitter Glitter Timothy Walker

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Howard har gitt ut ett album: «Shine Through It». Det inneholder 11 sanger, og er rolige sanger med mye piano- og gitarspill.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Empire Imdb

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.