Hopp til innhold

The Avengers – Klodens mektigste helter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Avengers – Klodens mektigste helter
orig. The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Superhelt / Science fiction
Prod.landUSA
Sesonger2
Episoder52
SpråkEngelsk
Basert påAvengers
Foran kamera
MedvirkendeBrian Bloom
Chris Cox
Jennifer Hale
Peter Jessop
Phil LaMarr
Eric Loomis
James C. Mathis III
Colleen O'Shaughnessey
Fred Tatasciore
Rick D. Wasserman
Wally Wingert
Bak kamera
Skaper(e)Stan Lee
MusikkGuy Michelmore
Sending
Periode22. sept. 201028. juni 2012
TV-kanalDisney XD
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

The Avengers – Klodens mektigste helter er en amerikansk animert superhelt-serie basert på superheltgruppen The Avengers. Den gikk på Disney XD fra 2010 til 2012.

TV-serien inneholder eventyrene til Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Ant-Man, the Wasp og de andre medlemmene av The Avengers når de forsøker å beskytte jordkloden, og slåss mot forskjellige super-skurker eller andre trusler.

Handling[rediger | rediger kilde]

75 av verdens farligste super-skurker blir på mystisk vis frigjort fra fangenskap, samles fem av jordens mektigste superhelter som kaller seg The Avengers. Alliansen er sammensatt av Iron Man (Tony Stark) som de facto team-leder, Ant-Man / Giant-Man (Hank Pym) Hulken (Bruce Banner) Thor og Wasp (Janet Van Dyne)

Captain America (Steve Rogers) slår seg senere sammen med dem, etter å ha blitt funnet frosset i is når resten av teamet leter etter Hulken. Fremtidige medlemmer av teamet fra Sesong én inkluderer Black Panther og og Hawkeye. I sesong-finalen avsløres det at Thors onde ste-bror Loke var ansvarlig for å slippe løs de 75 farlige super-skurkene i begynnelsen av sesongen, for at skurkene skulle beseire Thor.

Sesong to skildrer The Avengers som forsøker å spore opp de gjenværende medlemmene av Masters of Evil. Men de andre medlemmene av The Avengers er fremdeles ikke klar over at Captain America i hemmelighet har blitt erstattet på slutten av sesong én, av en Skrull-agent som en del av deres infiltrasjon av jordkloden. Sesongen handler også om Surtur, som nå er løslatt fra Muspelheim, og sakte med sikkert samler krefter for å motarbeide The Avengers - som et forspill til Ragnarok.

En rekke andre karakterer fra Marvel Comics-universet dukker også opp i løpet av serien. Deriblant Spider-Man, Wolverine, Scott Lang (den andre Ant-Man) og datteren hans Cassandra, Heroes for Hire, Doctor Doom, Crossfire, Thaddeus E. «Thunderbolt» Ross (i både hans menneskelige form, og som Red Hulk) Guardians of The Galaxy, samt Galactus og hans herolder.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]