Sunset Boulevard (restaurant)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sunset Boulevard
Offisielt navnDanske Koncept Restauranter A/S
Org.formAktieselskab
CVR‑nummer30241509
Etablert1996
HovedkontorKolding
Produkt(er)hurtigmat
Nettstedwww.sunset-boulevard.dk

Sunset Boulevard er en dansk forretningskjede av hurtigmatrestauranter som har spesialisert seg på sandwicher. Inspirasjonen er tydelig den amerikanske sandwichkjeden Subway, som også hadde adskillige restauranter i Danmark i 1990-årene, men ble utkonkurrert av Sunset Boulevard, som overtok flere av Subways gamle restauranter (blant annet den aller første danske Subway-restauranten på Københavns hovedbanegård).

Sunset Boulevard eies i dag av KD Restaurants, som også tidligere drev kjeden Pizza Hut i Danmark.

Meny[rediger | rediger kilde]

Maten ved Sunset Boulevard er delt opp i forskjellige deler. Der finnes kalde sandwicher, grillede sandwicher, burgere, barnemenyer og salater.

I en kald sandwich kan man velge om man vil ha grovt, sprøtt eller bløtt brød (enten uten eller med krydderi), og dertil velge noe pålegg. Sandwichene lages umiddelbart etter bestilling, så man selv kan velge hvilke ingredienser man vil ha i.

Velger man en grillet sandwich kan denne fås med enten skinke eller kylling – disse i baguettebrød. Som noe nytt kan man nå få en grillet kyllingbacon i en økologisk fullkornsbolle. Burgerne fås både med italiensk bolle eller økologisk fullkornsbolle, enten med okse- eller kyllingfilet.

I barnemenyen kan man velge enten å få en bolle eller en «snackwich». Dette får man i en barnepose, sammen med en bok om de to Sunset-maskottene Sille & Sebastian.

Salat-sortimentet lyder på enten en kyllingpasta eller tunfisksalat.

Dertil kan bestilles pommes frites fremstillet i en spesiell ovn så de inneholder mindre fett enn frityrstekte pommes frites.

Der serveres også forskjellige slags desserter m.m.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den første Sunset Boulevard-restauranten åpnet i Odense i 1996. I 1997 åpnet den andre restauranten i Esbjerg. I 1998 åpnet den første restauranten i København, på Nørrebros Runddel.

I 2000 overtok Sunset Boulevard tre restauranter fra Subway – inklusive den på Københavns hovedbanegård. I 2001 åpnet den første restauranten på Færøyene.

I 2006 flyttet Sunset Boulevard til et større og mere sentralt lokale på Københavns hovedbanegård. Samme år åpnet restauranter i Herning, Ringsted, Amager Centret og Randers – hvilket brakte det totale antall restauranter opp til 29.

I 2007 ble restauranten på Odense Banegård renovert, mens det åpnet en ny restaurant i Shoppen ved Aalborg Storcenter.

I 2009 åpnet den første restauranten i Sverige, som ligger i innkjøpssenteret Entre i Malmö. I Danmark ble dette år også åpnet nye restauranter i Risskov ved Århus, Hedensted, Silkeborg, Holstebro, Horsens og en i Nyborg.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]