Pizza Hut

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Pizza Hut
Pizza Hut
Org.formaksjeselskap
Etablert1958
MorselskapYum! Brands
HovedkontorPlano
Bransjequick service restaurant sector
Produkt(er)Pizza
Grunnlegger(e)Dan and Frank Carney
Adm. dir.David C. Novak
Nettsidehttps://www.pizzahut.com/, https://www.pizzahut.de/, https://www.pizzahut.co.uk/

Pizza Hut er en restaurantkjede og en internasjonal franchise-virksomhet som er basert i Addison i Texas og ble etablert i 1958 av Frank Carney.

Restaurantkjeden er kjent for å servere sideretter sammen med pizzaene sine, for eksempel pasta, buffalo wings, breadsticks og hvitløksbrød. Pizza Hut er en av verdens største pizzakjeder, med over 6 000 restauranter i USA og 5 600 i 94 andre land. Kjeden er en del av Yum! Brands, Inc som har cirka 34 000 restauranter i 100 land.

I Norge er Pizza Hut bare representert med to serveringssteder på Gardermoen og en på Trondheim lufthavn, Værnes gjennom selskapet SSP som har de internasjonale franchiserettigheter for flyplasser og reiserelaterte områder. Et greskeid selskap hadde i årene 1994-1997 fem Pizza Hut restauranter i Norge, dette selskapet drev en annen pizzakjede i Norge samtidig. I 1998 ble rettighetene solgt til et norsk selskap, men ettersom norske arbeidsrettsregler påla dette selskapet å ta over de ansatte, som hovedsakelig var grekere, ble videre drift vanskeliggjort. I 2000 trakk Pizza Hut seg ut av Norge.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]