Subnautica

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Subnautica
UtviklerUnknown Worlds
UtgiverUnknown Worlds
Distributør
RegissørCharlie Cleveland
SpillmotorUnity
Plattform
Utgivelse16. desember 2014
23. januar 2018 (Microsoft Windows, macOS)
4. desember 2018 (Xbox One, PlayStation 4)
2021 (Nintendo Switch)
SjangerAction-eventyrspill, overlevelsesspill, eventyr
ModusEnspiller
AldersgrenseEveryone 10+ (ESRB)
Nettstedunknownworlds.com/subnautica
Del av serien Subnautica
Subnautica: Below Zero

Subnautica er et åpen verden overlevelse action-eventyr videospill utviklet og utgitt av Unknown Worlds Entertainment.

I spillet er spillerne fri til å utforske havet på en fremmed planet, kjent som planeten 4546B, etter at romskipet, the Aurora, krasjer på planetens overflate. Spilleren må samle ressurser og møte skapninger å overleve.

Subnautica ble utgitt i early access for Microsoft Windows i desember 2014, macOS i juni 2015, Xbox-One i mai 2016 og PlayStation 4 i desember 2018. Konsoll versjonene ble publisert av Gearbox Publishing. Nintendo Switch, PlayStation 5 og Xbox Series X/S versjoner ble lansert i mai 2021.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Subnautica finner sted i en fjern fremtid, når menneskeheten har begynt å kolonisere andre stjernesystemer. Aurora, et romfartøy konstruert av Alterra Corporation, har blitt sendt til et fjernt system på yttersiden av kjent verdensrom på sin jomfrureise - nærmere bestemt et område kalt Ariadne-armen. Skipets primære oppdrag er å bygge en del av høyhastighets romfartsinfrastruktur kjent som en «Phasegate» i Ariadne-armen. Skipets sekundære oppgave, ukjent for de fleste av mannskapet, er imidlertid å søke etter og muligens redde mannskapet fra et annet romskip kalt Degasi, som styrtet på planeten 4546B cirka 10 år tidligere.

Aurora begynner snart å gå inn i bane rundt Planet 4546B. Men romskipet deres krasjlander på selve planeten. Flere besetningsmedlemmer klatrer opp i redningsputer, og kommer seg vekk fra Aurora. En av dem var karakteren Ryley Robinson, som spilleren skal kontrollere. Men de andre fra mannskapet omkommer på forskjellige måter, og etterlater Ryley som den eneste overlevende. Ryley oppdager registreringer som viser at bare tre stykker fra Degasis-mannskapet overlevde den første krasjen. Men senere ble to av de tre bekreftet døde, og den siste personen antas også å være død.

Ryley får også opplysninger om eksistensen av en eldgammel, avansert fremmed art som skal ha kommet til Planeten 4546B for omtrent tusen år siden, på jakt etter en kur for en svært smittsom sykdom - kjent som Kharaa-bakterien. Denne sykdommen spredte seg på grunn av en feil i karantene-prosedyrer, og drepte over 140 milliarder individer. Denne arten undersøkte tusenvis av planeter i forsøk på å finne en kur som fungerer, og de lokaliserte til slutt en spesiell organisme på planet 4546B, som produserte et enzym som muligens kan kurere Kharaa.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Epic Games Store[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Steam, Steam-ID 264710, besøkt 13. desember 2023[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata