Hopp til innhold

Stein Hernes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stein Hernes
Født16. des. 1971Rediger på Wikidata (52 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
EktefelleHege Duckert
FarGudmund Hernes
MorHelga Hernes
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Stein Hernes (16. desember 1971) er direktør for myndighetskontakt i Equinor, og tidligere spesialrådgiver for strategisk kommunikasjon for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.[1]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Hernes har tidligere blant annet jobbet som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Flytoget, som kommunikasjonssjef i Olje- og energidepartementet, politisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe og ved Statsministerens kontor i Jens Stoltenbergs første regjering. Hernes har også jobbet som manager i Burson-Marsteller. Han var direktør for myndighetskontakt i Statkraft da han ble hentet til stillingen som spesialrådgiver for strategisk kommunikasjon for NATOs generalsekretær. Etter at han sluttet i NATO tiltrådte han en stilling som direktør for bærekraft («Vice President Corporate Sustainability») i Equinor.[1]

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Hernes er cand.polit. fra Universitetet i Oslo. Han mottok Fafo-prisen 1999 for hovedoppgaven What's left? som omhandlet moderniseringen av Det britiske arbeiderpartiet, og har skrevet boken Tony Blair – Veiviser eller Værhane? i samarbeid med Jan Tystad.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Familie[rediger | rediger kilde]

Hernes er sønn av arbeiderpartipolitiker og tidligere statsråd Gudmund Hernes og tidligere ambassadør og statssekretær Helga Hernes.

Stein Hernes er gift med tidligere kulturredaktør i NRK Hege Duckert.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Fylling, Ingvild (10. februar 2021). «Stein Hernes er ny direktør for myndighetskontakt i Equinor». www.kom24.no. Besøkt 26. juni 2022. «Stein Hernes går fra stillingen som «Vice President Corporate Sustainability» i Equinor, til en ny stilling som direktør for myndighetskontakt i selskapet her i Norge. (---) Hernes har lang fartstid i bransjen, og har tidligere vært strategisk rådgiver for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, direktør for myndighetskontakt i Statkraft, direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Flytoget og kommunikasjonssjef i Olje- og energidepartementet. | I tillegg har han vært politisk rådgiver for Aps Stortingsgruppe og jobbet ved Statsministerens kontor. Fra byråsiden har han vært manager i Burson-Marsteller (Nå: Burson Cohn & Wolfe).» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata