Chris Pine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chris Pine
ChrisPineatCampArifjan cropped.jpg
FødtChristopher Whitelaw Pine
26. august 1980 (38 år)
Los Angeles i California i USA
Far Robert Pine
Mor Gwynne Gilford
Utdannet ved University of California, Berkeley, University of Leeds, Oakwood School, Los Angeles, American Conservatory Theater
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA USA
Aktive år2003 - d.d.
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Christopher Whitelaw «Chris» Pine (født 26. august 1980 i Los Angeles i California) er en amerikansk skuespiller. Chris Pine er mest kjent for å spille James T. Kirk i Star Trek (2009). Han er i dag en av de mest ettertraktede skuespillerne i Hollywood.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Pine begynte karrieren med å spille gjesteroller i TV-serier som Akutten og CSI: Miami. I 2004 fikk han en av hovedrollene i Prinsesse på prøve 2. I 2006 spilte han i actionfilmen Smokin' Aces med skuespillere som Ryan Reynolds og Ben Affleck og den romantiske komedien Just My Luck med Lindsay Lohan.

I 2009 landet han sin mest kjente rolle til nå, som kaptein James T. Kirk i Star Trek. Året etter spilte han i actionthrilleren Unstoppable med Denzel Washington og Rosario Dawson. Tidlig i 2012 var han også aktuell med den romantiske actionfilmen This Means War med Reese Witherspoon og Tom Hardy.

I 2013 gjentar han rollen som Kirk i en oppfølger av Star Trek.

Han var i tillegg nær ved å få roller som Jake Sully i Avatar (2009) og Sam Flynn i Tron: Legacy (2010). Han beskrev Avatar-auditionen sin som "den verste jeg noensinne har gjort".

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]