Chris Pine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Chris Pine
ChrisPineatCampArifjan cropped.jpg
FødtChristopher Whitelaw Pine
26. august 1980 (40 år)
Los Angeles i California i USA
Far Robert PineRediger på Wikidata
Mor Gwynne GilfordRediger på Wikidata
Utdannet ved University of California, Berkeley, University of Leeds, Oakwood School, Los Angeles, American Conservatory TheaterRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA USA
Aktive år2003 - d.d.
IMDbIMDb

Christopher Whitelaw «Chris» Pine (født 26. august 1980 i Los Angeles i California) er en amerikansk skuespiller. Chris Pine er mest kjent for å spille James T. Kirk i Star Trek (2009). Han er i dag en av de mest ettertraktede skuespillerne i Hollywood.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Pine begynte karrieren med å spille gjesteroller i TV-serier som Akutten og CSI: Miami. I 2004 fikk han en av hovedrollene i Prinsesse på prøve 2. I 2006 spilte han i actionfilmen Smokin' Aces med skuespillere som Ryan Reynolds og Ben Affleck og den romantiske komedien Just My Luck med Lindsay Lohan.

I 2009 landet han sin mest kjente rolle til nå, som kaptein James T. Kirk i Star Trek. Året etter spilte han i actionthrilleren Unstoppable med Denzel Washington og Rosario Dawson. Tidlig i 2012 var han også aktuell med den romantiske actionfilmen This Means War med Reese Witherspoon og Tom Hardy.

I 2013 gjentar han rollen som Kirk i en oppfølger av Star Trek.

Han var i tillegg nær ved å få roller som Jake Sully i Avatar (2009) og Sam Flynn i Tron: Legacy (2010). Han beskrev Avatar-auditionen sin som "den verste jeg noensinne har gjort".

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]