Stampesletta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stampesletta
Grunnlagt1949
BeliggenhetLillehammer
LandNorge[1]
EierLillehammer kommunestyre
BrukereLillehammer Fotballklubb
Åpnet1949
Kart
Stampesletta
61°07′18″N 10°28′26″Ø

Stampesletta, eller Stampa er en flat sandvoll omkring Mesnaelva og MesnafossenLillehammer. Området har navn etter en stampemølle som har ligget ved fossen og utnyttet vannkraften derfra.

Stampesletta er en del av et idyllisk friluftsområde i nedre del av Lillehammer Olympiapark med gangavstand til Lillehammer sentrum. Her er det den dag i dag en badedam som brukes av lokalbefolkningen. Stampa er også utgangspunktet for turstier som går oppover i Lillehammer Olympiapark og oppover langs Mesna, bl.a. til Mesnafossen som lenge var en av byens store attraksjoner.

På Stampesletta avsluttes hvert år både Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet. I nordenden av området ligger Kristins hall og Håkons hall, og rett på nedsiden mot vest finner man Bjerkebekk, Sigrid Undsets hjem. Vi finner også en løpebane på stampesletta.

Stampesletta stadion[rediger | rediger kilde]

Stampesletta stadion, eller Stampa, er Lillehammer Fotballklubb og Lillehammer Kvinnefotballklubb sin hjemmebane. Det ble lagt kunstgress på banen i 2004. Stampesletta består av seks fotballbaner og to haller.

Se også[rediger | rediger kilde]

Fra idrettsanlegget på Stampesletta

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GeoNames, besøkt 7. april 2015[Hentet fra Wikidata]