Stampesletta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 61°7′17,087″N 10°28′22,750″Ø

Stampesletta
Stampesletta.jpg
Land Norge
Eier Lillehammer Municipality
BrukereLillehammer Fotballklubb

Stampesletta
61°7′18″N 10°28′26″E

Stampesletta, eller Stampa er en flat sandvoll omkring Mesnaelva og Mesnafossen i Lillehammer. Området har navn etter en stampemølle som har ligget ved fossen og utnyttet vannkraften derfra.

Stampesletta er en del av et idyllisk friluftsområde i nedre del av Lillehammer Olympiapark med gangavstand til Lillehammer sentrum. Her er det den dag i dag en badedam som brukes av lokalbefolkningen. Stampa er også utgangspunktet for turstier som går oppover i Lillehammer Olympiapark og oppover langs Mesna, bl.a. til Mesnafossen som lenge var en av byens store attraksjoner.

På Stampesletta avsluttes hvert år både Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet. I nordenden av området ligger Kristins hall og Håkons hall, og rett på nedsiden mot vest finner man Bjerkebekk, Sigrid Undsets hjem. Vi finner også en løpebane på stampesletta.

Stampesletta stadion[rediger | rediger kilde]

Stampesletta stadion, eller Stampa, er Lillehammer Fotballklubb og Lillehammer Kvinnefotballklubb sin hjemmebane. Det ble lagt kunstgress på banen i 2004. Stampesletta består av seks fotballbaner og to haller.

Se også[rediger | rediger kilde]