Eidsiva Arena

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Kristins hall)
Hopp til navigering Hopp til søk


Eidsiva Arena
Kristins hall Lillehammer.jpg
Grunnlagt1988
Land NorgeRediger på Wikidata
Eier LillehammerRediger på Wikidata
BrukereLillehammer Ishockeyklubb, Lillehammer Kunstløpklubb
Kapasitet3 197

Eidsiva Arena
61°07′24″N 10°28′17″Ø

Eidsiva Arena, tidligere Kristins Hall, er en ishall på Lillehammer som ble åpnet i 1988, som den 19. ishallen i Norge. Hallen er hjemmebanen for Lillehammer Ishockeyklubb og har en publikumskapasitet på 3 197, hvorav 1 500 er ståplasser.

Kristins Hall sto ferdig i 1988 og er ishall nummer 19 som ble bygget i Norge. Til tross for at tilskuerkapasiteten er nesten 3 200, er nok tilskuerrekorden høyere. Under NM-finalene mot Storhamar i 1994 (som endte med NM-gull til LIK) var det trolig over 4 000 tilskuere i Kristins Hall, takket være provisoriske tribuner.

Foruten selve ishallen rommer Kristins Hall også en idrettshall, løpebane, styrkerom og curlingbane i tillegg til en mengde garderober og materialrom. I 2. etasje ligger hockey-kafeteriaen, mens Lillehammer Ishockeyklubb har sine kontorer i 3. etasje.

Hallen ligger på Stampesletta på Lillehammer. Fra europavei 6 følger man skilting til Lillehammer Olympiapark, der man finner både Håkons Hall og Kristins Hall, sistnevnte nå altså kalt Eidsiva Arena.

31. januar 2019 inngikk Lillehammer Ishockeyklubb, Lillehammer kommune og Eidsiva Energi en samarbeidsavtale verdt 1,2 millioner kroner årlig i 5 år (tilsammen 6 millioner kroner) for rettighetene til å bestemme hallnavnet, Eidsiva Arena.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]