Kristins Hall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Kristins hall)
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 61°7′23,448″N 10°28′17,533″Ø

Kristins Hall

Kristins Hall er en ishall på Lillehammer som ble åpnet i 1988, som den 19. ishallen i Norge. Hallen er hjemmebanen for Lillehammer Ishockeyklubb og har en publikumskapasitet på 3 194, hvorav 1 500 er ståplasser.

Kristins Hall sto ferdig i 1988 og er ishall nummer 19 som ble bygget i Norge. Til tross for at tilskuerkapasiteten er nesten 3 200, er nok tilskuerrekorden høyere. Under NM-finalene mot Storhamar i 1994 (som endte med NM-gull til LIK) var det trolig over 4 000 tilskuere i Kristins Hall, takket være provisoriske tribuner.

Foruten selve ishallen, rommer Kristins Hall også en idrettshall, løpebane, styrkerom og curlingbane i tillegg til en mengde garderober og materialrom. I 2. etasje ligger hockey-kafeteriaen, mens Lillehammer Ishockeyklubb har sine kontorer i 3. etasje.

Kristins Hall finner man på Stampesletta på Lillehammer. Fra europavei 6 følger man skilting til Lillehammer Olympiapark, der man finner både Håkons Hall og Kristins Hall.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

ishockeystubbDenne ishockeyrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.