Hopp til innhold

Rosendalsbanen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brandbu stadion
KallenavnRosendalsbanen
BeliggenhetJaren
LandNorge
EierGran kommune
BrukereBrandbu Idrettsforening, Gran Idrettslag
UnderlagNaturis
Banestørrelse400 m
Historiske data
Åpnet1960 ?
Kart
Rosendalsbanen
60°25′18″N 10°30′48″Ø

Rosendalsbanen eller Brandbu stadion er et kombinert idrettsanlegg for fotball, friidrett og skøyter i Brandbu i Innlandet. Anlegget ble etablert i 1960/61 for hurtigløp på skøyter. I 2011 ble anlegget bygget ut med en ny friidrettsbane. Den nye løpebanen fikk det røde kunststoffdekket polytan fordelt på seks løpebaner i rundbaner og åtte på den østlige-langsiden. På den gamle banen blir det hvert år lagt skøyteis, og på indre bane er det ishockey-aktivitet om vinteren.

Det ligger en fotballbane av grus og en av gress inntil den gamle banen.

Anlegget er hjemmebane for Brandbu Idrettsforening og tidligere Gran Idrettslag. Gran Idrettslag har fått ny hjemmebane på Gran idrettspark.

Nord for banen ligger nye Brandbu barneskole som bruker banen i undervisningen. I tilknytning til stadionet ligger også Granshallen. Garderobene i hallen fungerer også som garderober for stadionet. Nedenfor stadionet ligger nye Brandbu ungdomsskole som skoleåret 2016/2017 er stengt for oppussing, men som ellers også bruker stadionet i undervisningen.

Banemester er Bjørn Egge.[1]

Arrangement[rediger | rediger kilde]

Det ble også arrangert et internasjonalt løp, tirsdagen drøye uken etter Allround-NM i 1967 med kjente løpere, den gang: Dianne Holum (USA), Keiichi Suzuki (JPN), Johan Lind (NOR) og Ivar Eriksen (NOR).

Rosendalsbanen helt i forkant, med gamle Brandbu ungdomsskole i bakgrunnen. Skolen er nå revet og erstattet av nye Brandbu barneskole i 2016.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rosendalsbanen åpnes på www.hadeland.net Publisert 14. desember 2012. Besøkt 2. februar 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata