Harstad stadion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Harstad stadion
AdresseÅsveien 6, 9405 Harstad
LandNorge
EierHarstad kommune
DriftHarstad kommune
BrukereHarstad IL, Medkila ILs damefotballag, Grytøy IL fotball
UnderlagKunstgress
Kapasitetca 700
Kart
Harstad stadion
68°48′14″N 16°32′09″Ø

Harstad stadion er stadionanlegg i Harstad i Troms. Fotballbanen har kunstgressdekke med undervarme, og er hjemmebane for Harstad Idrettslag (HIL). Ved siden av banen har HIL klubbhus (åpnet i 2006) og treningshall (Seaworkshallen, åpnet i 2005). Fotballbanen har bare enkle tribuner, men det planlegges å bygge bedre tribuner på anlegget. Anlegget er eid av Harstad kommune.

Harstad stadion har vært hjemmebane for HIL «i alle år» (bortsett fra noen år hvor hovedkampene ble spilt på naturgress på Blåbærhaugen vest for Harstadåsen), og tilhørte også klubben en periode, før det ble gitt gratis til kommunen i 1926. Tidligere ble det også drevet skøyteløping på Harstad stadion. Høydepunktet for denne aktiviteten var at det ble arrangert NM der i 1962.

Som første fotballbane i Norge og fjerde i Skandinavia fikk Harstad stadion kunstgress i 1977.[1] Kunstgresset ble offisielt åpnet 15. oktober 1977, med kamp mellom HIL og Skeid foran nesten 4 000 tilskuere. Kunstgresset har siden blitt skiftet ut flere ganger, senest i 2005. Med kunstgress på arenaen fra høsten 1977 ble det bestemt å flytte den lokale skøyteaktiviteten til Kanebogen stadion.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata