Sonic Brew

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sonic Brew
Studioalbum med Black Label Society
Utgitt28. oktober 1998 (Japan)
4. mai 1999 (resten av verden)
Innspilt19981999
SjangerHard rock, Heavy metal
Lengde59:47
PlateselskapSpitfire
Produsent(er)Ron Albert
Howard Albert
Zakk Wylde
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Sonic Brew
Stronger Than Death
(2000)

Sonic Brew er debutalbumet til heavy metal bandet Black Label Society, men i motsetning til albumene som fulgte, hadde dette albumet en distinkt Southern rock-overtone som til nå hadde dominert Zakk Wyldes skrivestil som soloartist. Albumet ble først utgitt i Japan den 28. oktober 1998. Den inneholdt 13 spor (mangler «Lost My Better Half» og «No More Tears»); coverbildet ble trykt på klar plast med et eget papirhefte. Bakdekselet ble trykt med gyllent blekk, og emballasjen var av generelt mye høyere kvalitet på førsteopplaget enn alle senere versjoner.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Det ble en lang forsinkelse før den ble sluppet utenfor Japan, fordi tromme- og vokalsporet havnet for langt i bakgrunnen av miksen på noen av sporene mot slutten av platen. Det ble kollektivt besluttet å remikse den for den amerikanske utgivelsen. På grunn av forsinkelsen, besluttet Wylde og trommeslager Phil Ondich å gi USA et ekstra bonusspor, og gikk dermed i studio i California og spilte inn aggressive «Lost My Better Half». Denne innspillingen ga antakelig Wylde inspirasjon til å satse på en tyngre retning for bandets musikk senere. Sonic Brew ble endelig sluppet den 4. mai 1999 med et standard glans-trykt hefte. Tidlige eksemplarer kom pakket med et gratis Zakk Wylde gitarplekter.

Deretter klaget whiskyprodusenten Johnnie Walker på at albumet var designet for å se ut som en flaske Johnnie Walker Black Label whisky. Bandet bestemte seg for at senere utgivelser av albumet skulle utgis med et annet albumcover; bandets skalle-logo. Som bonus for fans som ønsket å kjøpe denne tredje versjon av albumet, spilte de inn nok et bonusspor. Wylde, Ondich, og Mike Inez fra Alice in Chains (som sammen Wylde hadde hjulpet å skrive den opprinnelige versjonen) spilte inn en coverversjon av Ozzys «No More Tears».

«Bored To Tears», «Born To Lose» og «No More Tears» ble utgitt som singler, men ingen videoer ble spilt inn.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «Bored to Tears»
 2. «The Rose Petalled Garden»
 3. «Hey You (Batch of Lies)»
 4. «Born to Lose»
 5. «Peddlers of Death»
 6. «Mother Mary»
 7. «Beneath the Tree»
 8. «Low Down»
 9. «T.A.Z.»
 10. «Lost My Better Half»
 11. «Black Pearl»
 12. «World of Trouble»
 13. «Spoke in the Wheel»
 14. «The Beginning... At Last»
 15. «No More Tears» (Bonusspor på 1999-utgivelsen)

Noter[rediger | rediger kilde]

Sangen «Mother Mary» begynte som en uutgitt Pride & Glory-demo, en liveversjon som ble frmført under Pride & Glorys konsert under Donington Monsters of Rock Festival i 1994. Black Label Society-versjonen er nesten helt forskjellig både musikalsk og tekstmessig, men begge inneholder de samme grunnleggende elementene av refrenget.

Personell[rediger | rediger kilde]

 • Produsert av Ron og Howard Albert og Zakk Wylde

(Unntatt spor 10, 15: Produsert av Zakk Wylde)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]