Skjønnheten og udyret – Belles magiske verden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skjønnheten og udyret – Belles magiske verden
orig. Beauty and the Beast:
Belle's Magical World
Generell informasjon
Utgivelsesår17. februar 1998
Prod.landUSA USA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørCullen Blaine, Daniel de la Vega, Barbara Dourmashkin, Dale Kase, Bob Kline, Burt Medall, Mitch Rochon
ProdusentBob Kline, David W. King
ManusforfatterAlice Brown, Richard Cray, Carter Crocker, Sheree Guitar, Chip Hand
MusikkHarvey Cohen
SjeffotografNinky Smedley
Foran kamera
MedvirkendePaige O'Hara
Robby Benson
Prod.selskapBuena Vista Home Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Skjønnheten og udyret – Belles magiske verden (originaltittel Beauty and the Beast: Belle's Magical World, også kjent som Skjønnheten og udyret 3) er en amerikansk animasjonsfilm som ble utgitt rett på video 17. februar 1998.[1]

Paige O'Hara har stemmen til Belle, Robby Benson spiller udyret, Jerry Orbach spiller Lymier, David Ogden Stiers spiller Kloksworth, mens Anne Rogers erstatter Angela Lansbury i stemmen til fru Potts. Belle synger to nye sanger i filmen, «Listen With Our Hearts» og «A Little Thought». Handlingen er satt i tidsrommet som utspiller seg i Skjønnheten og udyret (etter julefilmen, men før kampen mot Gaston).

Da den ble utgitt 1998, het filmen Belles magiske verden og besto av de tre kortfilmene The Perfect Word, Fifi's Folly og The Broken Wing. 4. februar 2003 ble det utgitt en spesialversjon av filmen, og den fikk tittelen Skjønnheten og udyret – Belles magiske verden. Det ble også lagt til en ny kortfilm som het Mrs. Potts's Party (fra filmen Belle's Tales of Friendship) som varte i 22 minutter.

En perfekt verden[rediger | rediger kilde]

Beistet og Belle planlegger å spise et måltid sammen, og Beistet ber om råd fra Lumiere. Når Cogsworth skal eskortere Belle til en spisestue, kommer de over slottets velmenende ordboken Webster (spilt av Jim Cummings) og Belle inviterer dem til å bli med henne og Beistet til spisesalen. Beistet og Belle begynner å krangle, og Beistet slår Webster i bordet når ordboken begynner å gi uønskede synonymer til Belle's fornærmelser. Deretter slutter de begge å snakke med hverandre, til tross for Lumiere og Cogsworth`s forsøk på å få dem til å bli venner igjen. Webster, som føler seg delvis ansvarlig for å ha deltatt i krangelen deres, skriver et brev med unnskyldninger som de later som kommer fra Beistet til Belle sammen med vennene sine. Belle leser brevet, og blir venner med Beistet igjen. Men sannheten kommer snart ut, og en rasende Beist kaster Webster og vennene hans ut i skogen.

Fifi's Folly[rediger | rediger kilde]

På et jubileum for Lumiere's første stevnemøte med Fifi, blir Lumiere veldig nervøs. Han henvender seg til Belle for å be om noen gode råd, og forteller hva han planlegger å si til Fifi. Men Fifi overhører dette, og tror feilaktig at Lumiere og Belle har en affære bak ryggen hennes.

I virkeligheten har Lumiere planlagt en overraskelse sammen med Fifi. De forsøker å rette opp i det som har skjedd, i steden for å trekke deres egne konklusjoner, og innse at hendelser noen ganger ikke er som de ser ut som.

Festen til Mrs. Potts[rediger | rediger kilde]

Fru Potts føler seg deprimert, og Belle bestemmer seg for å muntre henne opp ved å arrangere en overraskelsesfest for henne. Belle har kommet for å se på fru Potts som en slags morsfigur på dette tidspunktet. I løpet av forberedelsene til festen må Belle og vennene hennes unngå å vekke det sovende udyret. Beistet brukte hele forrige natt på å fikse en lekkasje i taket, og trenger derfor søvn. Imidlertid kommer rivalisering mellom Lumiere og Cogsworths i veien. De to krangler og konkurrerer om hvem som skal komponere musikk til festen. To stekeovner, Chaud og Tres, deltar også i argumentasjonen - men har vidt forskjellige synspunkter.

Til slutt får Lumiere og Cogsworth`s forsøk på å sabotere hverandres beslutninger, alvorlige konsekvenser. Det blir et fullstendig rot på kjøkkenet. Men når Belle kjefter på dem, forsøker Lumiere og Cogsworth å legge rivaliteten bak seg for godt, og forsøker å heller lære seg samarbeid og inngå enkelte kompromiss.

Den ødelagte vingen[rediger | rediger kilde]

Belle og Beistet avtaler å spise lunsj sammen igjen, men en skadet liten fugl flyr ved et uhell inn i rommet til Belle. Hun glemmer derfor avtalen med Beistet, og bryr seg bare om fuglen. Når Beistet oppdager dette får han et raseri-anfall, fordi han har en sterk motvilje mot fugler. Han forsøker å fange fuglen, men Beistet snubler over Cogsworth og slår hodet hardt i gulvet.

Beistet låser deretter fuglen i et lite bur, og krever at fuglen synger for ham når Beistet krever det. Men den åpenbart triste og redde lille fuglen nekter å synge på kommando. I mellomtiden føler Cogsworth at han mister kontrollen over resten av personalet sitt, og han krever respekt for dem med langt hardere behandling. I mellomtiden forsøker Belle å overbevise Beistet om å slippe fuglen ut igjen når vingen endelig er helbredet igjen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Beauty and the Beast: Belle's Magical World». Disney Movies. Besøkt 29. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]