Hot Fuzz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hot Fuzz
orig. Hot Fuzz
Generell informasjon
SjangerActionkomedie
Utgivelsesår16. februar 2007 England
Prod.landStorbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiEdgar Wright
ProdusentNira Park
Tim Bevan
ManusforfatterSimon Pegg
Edgar Wright
MusikkDavid Arnold
SjeffotografJess Hall
Foran kamera
MedvirkendeSimon Pegg
Nick Frost
Jim Broadbent
Timothy Dalton
Prod.selskapWorking Title Films
Eksterne lenker

Hot Fuzz er en politikomedie skrevet av Simon Pegg og Edgar Wright, paret bak Shaun of the Dead. Hovedrollene spilles av Pegg og Nick Frost, mens andre roller ble spilt Adam Buxton, Bill Bailey, David Bradley, Jim Broadbent, Olivia Colman, Steve Coogan, Paddy Considine, Timothy Dalton, Martin Freeman, Bill Nighy, Anne Reid, Rafe Spall, David Threlfall, Billie Whitelaw og Edward Woodward. Filmen ble regissert av Edgar Wright.

Filmen handler om politimannen Nicholas Angel (Pegg) som er så flink i jobben sin at han får sine kollegaer i Metropolitan Police i London til å fremstå som håpløse. For å rette opp dette inntrykket, bestemmer sjefene hans seg for å overføre ham til landsbyen Sandford i Somerset. Der blir han partner med den ikke fullt så komponente Danny Butterman (Frost), som har Mel Gibson som sitt store forbilde. Overgangen fra et hektisk byliv til den rolige landsbyen blir en påkjenning for Angel. Men etter hvert begynner han å ane ugler i mosen i landsbyen. Og spørsmålet blir da om det er noe skummelt som foregår, eller om det bare er Angels paranoia som har våknet til liv.

Innspillingen ble påbegynt 19. mars 2006. Under filmingen la filmselskapet ut små produksjonsdagbøker på hjemmesiden sine.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]