Jessica Hynes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jessica Hynes
Jessica Hynes.jpg
FødtTallulah Jessica Elina Stevenson
30. oktober 1972 (45 år)
Lewisham
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller, komiker, manusforfatter, skribent, teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Theatre World Special Award

Jessica Stevenson (født Jessica Stevenson 1972 i Lewisham) er en engelsk skuespiller og skribent, mest kjent som en av skaperne av TV-serien Speisa.

Stevenson vokste opp i Brighton. Som tenåring var hun med i National Youth Theatre, og hadde sin første store rolle som jordmor i en oppsetning av Peter Greenaways stykke The Baby of Mâcon. Sammen med fremtidig Speisa-kollega Katy Carmichael, dannet hun tomannstroppen The Liz Hurleys. Sin TV-debut fikk hun i sykepleierserien Staying Alive mellom 1995 og 1997, samt delroller i sketsjprogrammenene Six Pair of Pants og Asylum. Det var i de to sistnevnte at hun møtte Simon Pegg og regissør Edgar Wright.

I 1998 fikk hun rollen som naboen Cheryl i suksesserien Familien Royale, og året etter debuterte Speisa, som hun skrev og spilte i. Etter dette har hun spilt flere roller på både film, TV og teater. I 2005 spilte hun hovedrollen i serien According to Bex, der hun spiller en Bridget Jones-aktig karakter. Serien overlevde bare en sesong, etter dårlige kritikker og lave seertall.

I 1999 vant hun en British Comedy Award for beste nykommer, og i 2001 fikk hun en for beste skuespiller. I 2003 ble hun nominert til en BAFTA for beste skuespiller for sin rolle i Tomorrow La Scala! Samme år ble hun også nominert til Laurence Olivier Theatre Award for sin rolle i stykket The Night Heron.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]