Sierra Maestra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sierra Maestra
LandCubas flagg Cuba
Høyde o.h.1 974 meter
Kart
Sierra Maestra
20°04′11″N 76°25′32″V

Sierra Maestra er den største fjellkjeden på Cuba. Den ligger sørøst på øya og omfatter provinsene Santiago de Cuba, Guantánamo og Granma. Før revolusjonen i 1959 var disse provinsene – inklusive provinsene Las Tunas og Holguín samlet i en større provins under navnet Oriente. En arm av Sierra Maestra går også inn i provinsen Holguín og kalles der Sierra Cristal.

Høyeste fjell i Sierra Maestra er Pico Turquino (1975 moh.) som også er det høyeste fjellet på Cuba.

Så godt som hele fjellkjeden er skogkledt og vegetasjonen er ofte like tett som i hvilken som helst tropisk jungel. Fjell- og åssider er noen steder gjennomskåret av elvedaler og kløfter forårsaket av erosjon og tropiske regnskyll gjennom mange tusen år. Framkommeligheten er derfor sterkt varierende.

Sierra Maestra var åstedet for en av de største historiske hendelser i nyere cubansk historie. Det var i dette området at Fidel Castro, Che Guevara og mange flere søkte tilflukt fra Fulgencio Batistas tropper i desember 1956, og det var fra nettopp disse fjellene at disse rebellene skapte en geriljahær som felte Batista 1. januar 1959.

Se også[rediger | rediger kilde]

Regionoversikt[rediger | rediger kilde]

 1. Isla de la Juventud
 2. Pinar del Rio
 3. Havanna (La Habana)
 4. Havanna By (Ciudad de La Habana)
 5. Matanzas
 6. Cienfuegos
 7. Villa Clara
 8. Sancti Spíritus
 1. Ciego de Avila
 2. Camagüey
 3. Las Tunas
 4. Granma
 5. Holguín
 6. Santiago de Cuba
 7. Guantánamo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]