Las Tunas (provins)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Las Tunas

Våpen

Kart over Las Tunas

LandCubas flagg Cuba
StatusProvins (provincia)
Grunnlagt1976
Adm. senterVictoria de Las Tunas
Retningsnummer31
Areal6 587,75 km²
Befolkning525 485
Bef.tetthet79,77 innb./km²
Nettsidewww.lastunas.cu
Kart
Las Tunas
20°57′35″N 76°57′16″V

Las Tunas er en av Cubas 14 provinser og blir gjerne omtalt som «El Balcón del Oriente cubano» (Balkongen mot det cubanske Oriente).

Las Tunas ble i 1975 – sammen med regionene Guantánamo, Holguín, Santiago de Cuba og Granma – skilt ut av den gamle provinsen Oriente. Dette skjedde som følge av en ny administrativ inndeling av provinsene på Cuba.

Las Tunas grenser i nord mot Atlanterhavet, i øst mot provinsen Holguín, i vest mot provinsen Camagüey og i sør mot provinsen Granma og Guacanayabo-gulfen. Sørkysten preges av mangrovesumper.

Provinsen består av 8 kommuner og dekker et areal på 6.584 km². Provinshovedstaden er Victoria de Las Tunas, som regel omtalt som Las Tunas eller bare Tuna. Før den nye provinsinndelingen i 1975, var provinshovedstaden Victoria de Las Tunas en liten by. Dette endret seg raskt da byen ble bedre knyttet til veinettet og inngikk i et større statlig moderniseringsprogram som ga et større løft av den lokale infrastrukturen.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Næringslivet er stort sett avgrenset til sukkerdyrkning, dels på grunn av et velegnet, fuktig klima og dels på grunn av provinsens flate terreng. Ellers finnes en del storfe-bruk og litt frukt- og grønnsaksdyrkning. Turismen er lite utviklet.