Sex og politikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Sex og Politikk (990 630 828 i Enhetsregisteret) er en norsk frivillig organisasjon som arbeider for å fremme seksuell og reproduktiv helse og rettigheter. Foreningen ble stiftet i 1969 som Norsk forening for familieplanlegging. Foreningen skiftet navn til Norsk forening for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (NSRR) i 1994. I 2009 ble navnet endret til organisasjonens nåværende navn: Sex og Politikk - foreningen for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter. Sex og Politikk er den norske medlemsorganisasjonen til International Planned Parenthood Federation (IPPF). Organisasjonen er også medlem av FOKUS - Forum for kvinner og utviklingsspørsmål.

Organisasjonen arbeider for at mennesker skal gis tilgang til helsetjenester og rettigheter, deriblant om og når man vil ha barn, om å ha informasjon og tilgang på sikker, moderne og billig prevensjon, om rett til abort og om rett og mulighet til å praktisere sin legning uten straffeforfølgelse eller fordømmelse.

Sex og Politikks nasjonale prosjekt er Uke Sex. Gjennom Uke Sex tilbys seksualundervisning for ungdomsskoleelever over hele Norge.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]