Senter for internasjonalisering av utdanning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Senter for internasjonalisering av utdanning
SIU
TypeForvaltningsorgan
Etablert1991
Opphørt2017
HovedkontorBergen
UnderlagtKunnskapsdepartementet
Ansatte95 (2014)[1]
Nettsidehttp://www.siu.no

Senter for internasjonalisering av utdanning (forkortet SIU) var et norsk kompetansesenter for internasjonalisering av utdanning. Det samarbeidet med utdanningsinstitusjoner og norske styresmakter, og skulle bidra til å øke kunnskapen om internasjonalt utdanningssamarbeid i Norge. SIU forvaltet internasjonale utdanningsprogram på alle nivå og hadde et ansvar for å profilere Norge som et attraktivt samarbeids- og studieland. Det holdt til i Bergen og hadde omkring 100 faste medarbeidere.[2]

SIU var et forvaltningsorgan under Kunnskapsdepartementet. SIU var finansiert gjennom oppdrag fra Kunnskapsdepartementet, Utenriksdepartementet, Norad, Nordisk ministerråd og Europakommisjonen.

Forløperen til SIU ble opprettet i 1991 som et kontor under Det norske universitetsråd som senere ble etablert som Universitets- og høgskolerådet.

Marianne Synnes, viserektor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, var styreleder for SIU (2015–2019).

SIU ble slått sammen med Norgesuniversitetet og Program for kunstnerisk utviklingsarbeid til én virksomhet (DIKU) 1. januar 2018.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ansatte». Forvaltningsdatabasen. NSD - Norsk senter for forskningsdata. Arkivert fra originalen 29. september 2019. Besøkt 1. juli 2021. 
  2. ^ «Om SIU». siu.no. Arkivert fra originalen 28. september 2016. Besøkt 13. oktober 2016. 
  3. ^ «Norgesuniversitetet: Ny virksomhet fra årsskiftet». Arkivert fra originalen 6. januar 2018. Besøkt 6. januar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]