Hopp til innhold

Seann William Scott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Seann William Scott
Født3. okt. 1976Rediger på Wikidata (47 år)
Cottage Grove
BeskjeftigelseFjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, filmprodusent, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Wisconsin
Park High School
Glendale Community College
NasjonalitetUSA
Aktive år1996
IMDbIMDb

Seann William Scott (født 3. oktober 1976) er en amerikansk skuespiller, kjent for sin rolle som Steve Stifler i American Pie.

Scott vokste opp som den yngste av syv søsken, og bestemte seg tidlig for å bli skuespiller. Som 12-åring var han på sin første audition for en rolle i Baywatch, men fikk ikke rollen. Han gikk ut av Park High School, for så å flytte til Los Angelses for å forfølge en skuespillerkarriere. Han ble oppdaget av et talentbyrå, og fikk en rolle i videoen til Aerosmiths Hole in my Sole-video.

Suksessen kom først i 1999, da Scott hadde rollen som Steve Stifler i American Pie, en rolle som han spilte i de tre oppfølgerne også. Rollene etter American Pie har ofte vært i komedier og actionfilmer. Fra 2018 kan vi se ham i en av hovedrollene i TV-serien Lethal Weapon som er basert av filmserien Dødelig våpen

Scott er en stor fan av Kevin Smith-filmen Mallrats, og fikk en cameorolle i Jay and Silent Bob Strike Back. Han spiller også mot Smith i filmen Southland Tales av Richard Kelly, regissøren av Donnie Darko.

Scott er en nær venn av Ashton Kutcher, som også er skuespiller.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]