Seann William Scott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Seann William Scott
Seann William Scott 2012.jpg
Født3. okt. 1976Rediger på Wikidata (46 år)
Cottage GroveRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller[1], filmprodusent, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Wisconsin, Park High School, Glendale Community CollegeRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1996
Nettstedhttp://www.seannscott.net/
IMDbIMDb

Seann William Scott (født 3. oktober 1976) er en amerikansk skuespiller, kjent for sin rolle som Steve Stifler i American Pie.

Scott vokste opp som den yngste av syv søsken, og bestemte seg tidlig for å bli skuespiller. Som 12-åring var han på sin første audition for en rolle i Baywatch, men fikk ikke rollen. Han gikk ut av Park High School, for så å flytte til Los Angelses for å forfølge en skuespillerkarriere. Han ble oppdaget av et talentbyrå, og fikk en rolle i videoen til Aerosmiths Hole in my Sole-video.

Suksessen kom først i 1999, da Scott hadde rollen som Steve Stifler i American Pie, en rolle som han spilte i de tre oppfølgerne også. Rollene etter American Pie har ofte vært i komedier og actionfilmer. Fra 2018 kan vi se ham i en av hovedrollene i TV-serien Lethal Weapon som er basert av filmserien Dødelig våpen

Scott er en stor fan av Kevin Smith-filmen Mallrats, og fikk en cameorolle i Jay and Silent Bob Strike Back. Han spiller også mot Smith i filmen Southland Tales av Richard Kelly, regissøren av Donnie Darko.

Scott er en nær venn av Ashton Kutcher, som også er skuespiller.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 25. juni 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]