Hopp til innhold

Bulletproof Monk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bulletproof Monk
Generell informasjon
SjangerFantasy / Action / Komedie
Utgivelsesår2003
Prod.landAmerikansk
Lengde104 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPaul Hunter
ProdusentTerence Chang
John Woo
ManusforfatterEthan Reiff
MusikkÉric Serra
Foran kamera
MedvirkendeChow Yun-fat
Seann William Scott
Jaime King
Annen informasjon
Budsjett$52 million
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Premiere16. april 2003 (USA)
Eksterne lenker

Bulletproof Monk er en amerikansk actionkomedie og fantasyfilm fra 2003, regissert av Paul Hunter. Hovedrollene spilles av Chow Yun-Fat, Seann William Scott og Jaime King.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1943 i Tibet, blir en tibetansk munk informert om at han har oppfylt profetiene som har blitt skrevet om ham, som inkluderer å glemme sitt eget navn. Han får i oppdrag å beskytte en rull som inneholder kunnskap, og den som leser denne rullen blir den mektigste av alle levende ting. Munken som tidligere hadde vært ivaretaker for denne rullen blir drept av tyske soldater kort tid senere. Hans elev, den nå navnløs munken, stikker av fra nazistene.

60 år senere prøver en den unge lommetyven Kar å stjele fra en politimann. Han blir arrestert, kommer seg løs, og stikker av. Munken og Kar redder en ung jente som har falt ned på t-banen, og Kar stjeler rullen fra den navnløse munken før de går hver sin vei. Men munken går etter ham, fordi han tror at Kar kan være en passende etterfølger til beskytter for den hemmelige rullen. Kar møter en ung kvinne, Jade, som han forelsker seg i.

Leiesoldater kommer for å drepe den navnløse munken, og han flykter sammen med Kar. De møter flere andre munker, og den navnløse munken viser Kar flere avanserte kamp-teknikker. Sjefen for leiesoldatene heter Strucker, som blir avslørt som sjefen for nazistene i Tibet 60 år tidligere. Ved å lese rullen, innser Strucker at den er en falsk. Hemmeligheten er tatovert på munkens overkropp. De kommer seg unna, bare for å bli forrådt av en ambisiøs munk som overgir dem til Strucker og Struckers barnebarn Nina.

Strucker leser den hemmelige teksten og gjenvinner sin ungdom. Men han finner ikke siste del av rullen, som munken ikke har skrevet ned noen steder. En slåsskamp oppstår, og Strucker blir kastet fra taket og lander på elektriske kabler. Men kraften i den hemmelige rullen gjør at han ikke dør. Munken gir rullen videre til Kar, og sammen klarer de å ta livet av Strucker. Både Jade og Kar får vite sin del av rullen, og blir begge udødelige beskyttere av den hemmelige rullen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata