Hopp til innhold

American Pie: Reunion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
American Pie: Reunion
orig. American Reunion
Generell informasjon
SjangerKomedie
Lengde113 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJon Hurwitz
Hayden Schlossberg
ProdusentChris Moore
Craig Perry
Adam Herz
Warren Zide
ManusforfatterJon Hurwitz
Hayden Schlossberg
MusikkLyle Workman
SjeffotografDaryn Okada
KlippJeff Betancourt
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Annen informasjon
Budsjett52 millioner dollar
Totalomsetning231 millioner dollar
DistributørUniversal Pictures
Eksterne lenker

American Pie: Reunion er en amerikansk komedie, oppfølgeren til American Pie 3: Bryllupet.

I filmen møtes alle rollefigurene fra den første filmen ti år etter til en stor high-school-gjenforening i East Great Falls. I løpet av én etterlengtet helg oppdager de hva som har forandret seg, hvem som ikke har gjort det og at tid og avstand ikke kan bryte gode vennskapsbånd.

Sommeren 1999 ga fire puslete gutter fra Michigan seg i kast med sin misjon om å miste jomfrudommen. I løpet av årene som har gått har Jim og Michelle giftet seg, mens Kevin og Vicky har gått fra hverandre. Oz og Heather har vokst fra hverandre, og Finch lengter fortsatt etter "den store kjærligheten". Nå vender barndomsvennene hjem igjen som voksne for å mimre om - og la seg inspirere av - de hormonelle tenåringene fra fortiden.

Filmen ble produsert av Universal Pictures, og hadde premiere i USA den 6. april 2012.

Tretten år etter at de ble uteksaminert fra videregående, bor Jim Levenstein i Chicago-området sammen med sin kone Michelle og deres to år gamle sønn. Chris «Oz» Ostreicher arbeider som ekspertkommentator i Los Angeles, og bor sammen med sin utro supermodell-kjæreste Mia. Kevin er også gift, og arbeider hovedsakelig hjemmefra som arkitekt. Steven Stifler er ansatt for en sjef, som ofte fornærmer ham. Deres tidligere klasse-kamerat John ønsker å arrangere en skole-gjenforening i East Great Falls, Michigan.

Ved en lokal pub møter Jim, Oz, Kevin og Finch Selena, Michelles venn fra bandet, og Stifler dukker også opp uventet. Oz møter også en tidligere kjæreste fra videregående, Heather, som nå er i et forhold med en kardiolog, Ron. Stifler ødelegger en vannscooter som tilhørte Karas kjæreste. Michelle, bekymret over mangelen på sex i ekteskapet deres, forsøker å få BDSM-sex med Jim, men dette blir avbrutt av Kara.

Politiet dukker også opp for å arrestere Finch. på grunn av mistanker om at han hadde stjålet sjefens motorsykkel. Resten av gjengen blir snart irriterte over Stifflers umodenhet, og Stifler avslutter hele festen. Men gjengen blir snart venner igjen, og de insisterer på at tiden deres på videregående aldri hadde vært særlig morsomt uten Stifler. Alle sammen reiser deretter til klasse-gjenforeningen sammen. De foreslår også en pakt om at de burde gjenforenes en gang i året.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]