Istid 4: Kontinenter på avveie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Istid 4: Kontinenter på avveie
orig. Ice Age: Continental Drift
Ice Age Continental Drift logo.svg
Generell informasjon
Utgivelsesår29. juni 2012
Prod.landUSA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteve Martino
Mike Thurmeier
ProdusentLori Forte
John C. Donkin
ManusforfatterMichael Berg
Jason Fuchs
Mike Reiss
MusikkJohn Powell
Foran kamera
MedvirkendeRay Romano
John Leguizamo
Denis Leary
Queen Latifah
Seann William Scott
Josh Peck
Keke Palmer
Chris Wedge
Peter Dinklage
Jennifer Lopez
Drake
Nicki Minaj
Annen informasjon
Budsjett118,677,915 dollar
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Ice Age: Continental Drift er en amerikansk 3-D dataanimert eventyr/komediefilm regissert av Steve Martino og Mike Thurmeier. I hovedrollene er stemmene til Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah, Seann William Scott, Josh Peck, Keke Palmer, Chris Wedge, Peter Dinklage, Jennifer Lopez, Wanda Sykes, Drake og Nicki Minaj.

Filmen er den fjerde i Istid-serien, og er produsert av Blue Sky Studios og distribueres av 20th Century Fox. Den er også den første av oppfølgerne som ikke er regissert av Carlos Saldanha.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

16 år etter hendelsene fra den tredje filmen blir Manny og Ellie tvunget til å takle problemene til datteren Peaches, som ikke går særlig god overens med sine jevnaldrende. Ellie forsøker å støtte datteren sin, men Manny blir ekstremt overbeskyttende. I mellomtiden kommer Sids familie tilbake, men bare for å levere den gamle bestemoren, før de umiddelbart forlater dem begge. Manny oppdager deretter Peaches som henger sammen med en gruppe mammuter han ikke liker, noe som forårsaker en krangel mellom ham og Peaches.

Kort tid senere skiller ett stort isfjell seg fra resten av isen, og Manny blir fanget på en bevegelig isbit sammen med Sid, Granny og Diego. Etter at et voldsomt uvær presser dem lenger vekk fra der de holder til, blir Manny og gjengen fanget av en gruppe pirater som seiler på et flytende isfjell ledet av en Gigantopithecus, kaptein Gutt, som forsøker å presse dem inn blant mannskapet sitt. Når de nekter, ønsker Gutt å henrette dem. De flykter, men får ved et uhell skipet og matforsyningen til å synke. Gutts styrmann, Shira, blir med dem, etter at hun blir reddet etter å ha blitt etterlatt for å dø av kameratene sine.

Gjengen skyller i land ved Switchback Cove, og de kommer deretter tilbake til det opprinnelige hjemmet sitt. De oppdager at kaptein Gutt bruker slaver for å bygge seg et nytt skip, og Manny legger en plan for å hjelpe slavene og stjele kapteinens skip. Men Gutt finner enda et skip, og planlegger å hevne seg på Manny, så Manny og kameratene hans må forsøke å beseire kaptein Gutt i en siste duell på et isflak, før Manny kan gjenforenes med sin familie og venner.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ice Age 4 Confirmed By Fox». ScreenRush.co.uk. 6. mai 2010. Besøkt 9. juli 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]