Santiago Cabrera

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Santiago Cabrera
Santiago Cabrera by Gage Skidmore.jpg
Født 5. mai 1978 (38 år)
Venezuela Caracas, Venezuela
Nasjonalitet Chile, Storbritannia
Aktive år ca. 2003 - nå
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Santiago Cabrera (født 5. mai 1978) er en chilensk-ættet skuespiller, oppvokst og bor i London, England. Han er mest kjent for rollen som Isaac Mendez i NBC-serien Heroes.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv og utdannelse[rediger | rediger kilde]

Cabrera er sønn av en chilensk diplomat, og er født i Caracas, Venezuela og har bodd i byer som Toronto, London, Madrid og București før hans familie returnerte til Chile da han var 15 år gammel.[1] Som kaptein på fotballaget fokuserte Cabrera i hovedsak på sport, før han skiftet til skuespill etter oppfordring fra dramalærereren sin på high school.[1] I løpet av tre år på the Drama Centre, prøvde Cabrera seg i produksjoner av The Madras House, A Month in the Country, Napoli Milionaria, Britannicus, The Dutch Courtesan, The Strangeness of Others, A Field, Three Birds Alighting On og hovedrollen i The Last Days of Don Juan.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Samtidig med sitt siste år på Drama Centre, debuterte han på fjernsyn med små roller i de britiske tv-seriene Battles of Britain, Judge John Deed, Spooks og As If. Hans første rolle etter eksamen fra dramaskolen var som Montano i Shakespeares Othello, ved Northampton Theatre Royal. Han spilte også i filmen Love and Other Disasters fra 2006, sammen med Brittany Murphy og Matthew Rhys.

Han har spilt på amerikansk fjernsyn i tv-serien Empire (hvor han spiller rollen som Octavius, Julius Cæsars unge nevø, som Cæsar utnevner til sin etterfølger før sin død.[2]

Heroes[rediger | rediger kilde]

Han er allikevel mest kjent for sin rolle som maleren «Isaac Mendez» i tv-serien Heroes. Rollefiguren «Isaac Mendez» har problemer med narkotikaavhengighet, som er i ferd med å ødelegge både livet hans og forholdet til kjæresten «Simone Deveaux» (Tawny Cypress). Maleriene hans viser framtiden, og visjonene er langt fra vakre.

Trivia[rediger | rediger kilde]

I tillegg til å snakke flytende spansk, engelsk, fransk og italiensk,[2] kan Cabrera tennis, hockey og scubadykking. 20. januar 2007 på programmet Vivo Mun2NBC, fortalte Cabrera om sin semi-profesjonelle fotballkarriere i London før han ble fulltidsskuespiller. Han opplyste også om at Club Deportivo Universidad Católica i Santiago er hans favorittlag. Mens han ser på Santiago i Chile som sin hjemby, bor han nå i London.[1]

Cabrera arbeidet som rickshaw-kjører mens han studerte i London for å tjene penger og å holde seg i form.[2]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

ALMA Awards (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA)

  • 2007 – Nominert – Outstanding Actor – Television Series, Mini-Series or Television Movie – Heroes

TV Land Awards

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c imdb-bio: Santiago Cabrera
  2. ^ a b c Tv-Guide: Santiago Cabrera

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]