Santiago Cabrera

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Santiago Cabrera
Santiago Cabrera by Gage Skidmore.jpg
Født5. mai 1978 (43 år)
Venezuela Caracas, Venezuela
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Drama Centre LondonRediger på Wikidata
Nasjonalitet Chile, StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive årca. 2003
IMDbIMDb

Santiago Cabrera (født 5. mai 1978) er en chilensk-ættet skuespiller, oppvokst og bor i London, England. Han er mest kjent for rollen som Isaac Mendez i NBC-serien Heroes.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv og utdannelse[rediger | rediger kilde]

Cabrera er sønn av en chilensk diplomat, og er født i Caracas, Venezuela og har bodd i byer som Toronto, London, Madrid og București før hans familie returnerte til Chile da han var 15 år gammel.[1] Som kaptein på fotballaget fokuserte Cabrera i hovedsak på sport, før han skiftet til skuespill etter oppfordring fra dramalærereren sin på high school.[1] I løpet av tre år på the Drama Centre, prøvde Cabrera seg i produksjoner av The Madras House, A Month in the Country, Napoli Milionaria, Britannicus, The Dutch Courtesan, The Strangeness of Others, A Field, Three Birds Alighting On og hovedrollen i The Last Days of Don Juan.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Samtidig med sitt siste år på Drama Centre, debuterte han på fjernsyn med små roller i de britiske tv-seriene Battles of Britain, Judge John Deed, Spooks og As If. Hans første rolle etter eksamen fra dramaskolen var som Montano i Shakespeares Othello, ved Northampton Theatre Royal. Han spilte også i filmen Love and Other Disasters fra 2006, sammen med Brittany Murphy og Matthew Rhys.

Han har spilt på amerikansk fjernsyn i tv-serien Empire (hvor han spiller rollen som Octavius, Julius Cæsars unge nevø, som Cæsar utnevner til sin etterfølger før sin død.[2]

Heroes[rediger | rediger kilde]

Han er allikevel mest kjent for sin rolle som maleren «Isaac Mendez» i tv-serien Heroes. Rollefiguren «Isaac Mendez» har problemer med narkotikaavhengighet, som er i ferd med å ødelegge både livet hans og forholdet til kjæresten «Simone Deveaux» (Tawny Cypress). Maleriene hans viser framtiden, og visjonene er langt fra vakre.

Trivia[rediger | rediger kilde]

I tillegg til å snakke flytende spansk, engelsk, fransk og italiensk,[2] kan Cabrera tennis, hockey og scubadykking. 20. januar 2007 på programmet Vivo Mun2NBC, fortalte Cabrera om sin semi-profesjonelle fotballkarriere i London før han ble fulltidsskuespiller. Han opplyste også om at Club Deportivo Universidad Católica i Santiago er hans favorittlag. Mens han ser på Santiago i Chile som sin hjemby, bor han nå i London.[1]

Cabrera arbeidet som rickshaw-kjører mens han studerte i London for å tjene penger og å holde seg i form.[2]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

ALMA Awards (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA)

  • 2007 – Nominert – Outstanding Actor – Television Series, Mini-Series or Television Movie – Heroes

TV Land Awards

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]