Sandve

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For bydelen i Sandnes, se Sandved.
Sandve
59°11'N, 5°12'E
LandNorge Norge
FylkeRogaland
KommuneKarmøy
Areal0.44 km²
Befolkning351[a] (2017)
Bef.tetthet797,7 innb./km²
Postnummer4272 Sandve

Tettstedene på Karmøy, slik de er avgrenset av Statistisk sentralbyrå i år 2005. Sandve har lysest fiolett farge.

Sandve er et tettstedKarmøy kommune i Rogaland. Tettstedet har 351[1] innbyggere per 1. januar 2017, og ligger sør på vestsiden av øya Karmøy. Den nærmeste byen er Skudeneshavn. Sandve har to strender: Sandvesanden og Mjølhussand. Sandve ligger rett nord for sommer byen Skudeneshavn og sør for et litt større tettsted med navnet Ferkingstad. Mange her på Sandve akkurat som resten av Karmøy har slekt i USA.

Sandve er en av de fine plassene her på Karmøy. Plassen har kanskje bare 313 innbyggere og ingen skole lengre men det er ennå en fin plass. Mesteparten av de som bor på Sandve som går på barneskole går på Ferkingstad og noen på Sørhåland og Skudeneshavn Barneskole.

Sandvesanden[rediger | rediger kilde]

Sandvesanden ligger mellom Mjølhussand og Sandklubben. Begge strendene har variert flora, og særlig området nord forbi Sandvesand har en enestående geologi.[trenger referanse] Sandvesand har sjø, svalberg, hauger, berg, fint dyre- og planteliv å vise frem. Midt på sommeren er det mange folk på Sandvesanden. Men det er verdt å huske at vannet er ennå kaldt.

Mjølhussand[rediger | rediger kilde]

Mjølhussand er nabostranda til, og ligger sør for Sandvesanden. Man kan komme til Mjølhussand ved å ta av ved en sandvei nær Sandvesand. Veien går forbi et fjøs og man kan både kjøre og gå til sandstranden. Mjølhussand er delvis sandstrand og rullesteinstrand. Det er svaberg både sør og nord fra Mjølhussand. Man kan gå til Sandvesanden eller omvent på svabergene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (19. desember 2017). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 24. desember 2017. 


RogalandstubbDenne Rogalandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.