San Francisco Sound

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Musikken som oppstod i San Francisco fra midten av 1960 til tidlig på 1970 tallet blir ofte omtalt som San Francisco Sound. San Francisco var på denne tiden et oppkomme av innflytelsesrike og viktige grupper. Spredningen i sjanger var stor, fra relativt mainstream til mer obskure grupper, men det er i første rekke psykedelia en tenker på når en snakker om San Francicsco Sound.

Typiske representanter for San Francisco Sound er

Musikken bar preg av mye improvisasjon og var lite egnet for radioens krav til standard tre-minutters-låter. Mange vil mene at den største eksponenten var Grateful Dead, som gjennom sine konsertopptredener dro improvisasjonen til det ytterste. Mange av bandene hadde også store problemer med å overføre energien fra scene til vinyl og oppnådde liten kommersiell suksess gjennom sine studioutgivelser

Fra det samme miljøet kom også grupper med et mer kommersielt og uklomplisert uttrykk. Eksempler på dette er Creedence Clearwater Revival som gjerne ikke omtales når en snakker om San Francisco Sound, men som hadde en kommersiell suksess uten sidestykke.