SAP (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
SAP (selskap)
SAP (selskap)
Org.form SE-selskap
Etablert 1. apr. 1972
Hovedkontor Walldorf
Bransje programvareselskap
Adm. dir. Bill McDermott
Antall ansatte 80 000 (2016)
Omsetning Green Arrow Up Darker.svg$ 10,3 milliarder EUR (2007)
Resultat Green Arrow Up Darker.svg $ 2,7 milliarder EUR (2007)
Nettside https://www.sap.com

SAP SE er et tysk foretak som utvikler og leverer forretningssystemer (ERP), (PLM) mm til bedrifter og foretak. Programvarene SAP leverer er særlig rettet mot storbedriftsmarkedet. Selskapet er Europas største innen programvare, og verdens fjerde største. Det ble grunnlagt i 1972 i Weinheim av tidligere IBM-ansatte, og hovedkontoret ligger i Walldorf i Tyskland.

SAPs kontorer på Lysaker.

SAP er modulbasert, og leverer systemer for regnskap og økonomi, salg og distribusjon, innkjøp og lagerstyring logistikk, vedlikehold, produksjon og personalbehandling. I tillegg leverer SAP systemer for datavarehus, CRM, SRM, APO (Advanced Planning and Optimization) med mer. Til de små og mellomstore bedrifter tilbyr SAP løsningerne SAP Business One og SAP All-in-One. Selskapets største konkurrent er Oracle.

Egne bransjeløsninger finnes bl.a for oljeindustrien, handel, grossist, media, offentlige virksomheter og forsvar. Det norske Forsvaret har gjennom det såkalte LOS-programmet anskaffet SAP-systemet som kjerne i et Felles integrert forvaltingsystem, FIF.

SAP Norge AS holder til på Lysaker.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]