SAP (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
SAP (selskap)
SAP (selskap)
Org.formSE-selskap
Etablert1. april 1972
HovedkontorWalldorf
Bransjeprogramvareselskap
Grunnlegger(e)Dietmar Hopp, Hasso Plattner, Klaus Tschira, Claus Wellenreuther og Hans-Werner Hector
Adm. dir.Bill McDermott
Antall ansatte80 000 (2016)
OmsetningGreen Arrow Up Darker.svg$ 10,3 milliarder EUR (2007)
ResultatGreen Arrow Up Darker.svg $ 2,7 milliarder EUR (2007)
Nettsidehttps://www.sap.com

SAP SE er et tysk foretak som utvikler og leverer forretningssystemer (ERP), (PLM) mm til bedrifter og foretak. Programvarene SAP leverer er særlig rettet mot storbedriftsmarkedet. Selskapet er Europas største innen programvare, og verdens fjerde største. Det ble grunnlagt i 1972 i Weinheim av tidligere IBM-ansatte, og hovedkontoret ligger i Walldorf i Tyskland.

SAPs kontorer på Lysaker.

SAP er modulbasert, og leverer systemer for regnskap og økonomi, salg og distribusjon, innkjøp og lagerstyring logistikk, vedlikehold, produksjon og personalbehandling. I tillegg leverer SAP systemer for datavarehus, CRM, SRM, APO (Advanced Planning and Optimization) med mer. Til de små og mellomstore bedrifter tilbyr SAP løsningerne SAP Business One og SAP All-in-One. Selskapets største konkurrent er Oracle.

Egne bransjeløsninger finnes bl.a for oljeindustrien, handel, grossist, media, offentlige virksomheter og forsvar. Det norske Forsvaret har gjennom det såkalte LOS-programmet anskaffet SAP-systemet som kjerne i et Felles integrert forvaltingsystem, FIF.

SAP Norge AS holder til på Lysaker.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]