Rotbløyte (Fleksnes)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rotbløyte (Fleksnes)
SerieFleksnes fataliteter
Sesong5
Episode1 / 5
ForfatterRay Galton
Alan Simpson
RegissørBo Hermansson
Sendt6. november 1982
← ForrigeNeste →
DobbeltgjengerenHøyt henger vi

Rotbløyte er tittelen på en episode av den norske komiserien Fleksnes. Episoden ble første gang vist på NRK i 1982 og ble innspilt i 1981. Dette var den første av i alt fem episoder som ble vist i 1982, og den 25. totalt. Regi var ved Bo Hermansson og musikk ved Egil Monn-Iversen.

Opphavet til Rotbløyte var en episode av den britiske komiserien Hancock’s Half Hour som het The Reunion Party. Denne episoden ble sendt på BBC i 1960.[1] Manus var ved Ray Galton og Alan Simpson.

Handling[rediger | rediger kilde]

Marve inviterer tre gamle venner fra den tiden han avtjente verneplikten i marinen. Disse gikk under kallenavnene «Sengehesten», «Rødhette» og «Galten» (selv ble han kalt «Grønningen»). Han begynner «oppladningen» med viktige innkjøp på Vinmonopolet, mens moder’n smører snitter. Festen arter seg imidlertid ganske så annerledes enn det han forventer da det viser seg at de gamle kameratene har endret seg svært mye i løpet av alle disse årene. De andre har forlengst lagt marinen bak seg, men Fleksnes gjør alt han kan for å få stemningen i taket, både ved hjelp av alkohol og festlige historier fra sjølivet den gang. Den ene av kameratene har (til Marves store forargelse) til og med tatt med seg kona på festen. Senere på kvelden får han uventet besøk av en ubuden gjest som absolutt vil inn.

Repriser og videoutgivelser[rediger | rediger kilde]

Episoden ble også benyttet i Fleksnes-føljetongen som gikk på TV i 1988. Her med nyinnspilt prolog og epilog. Den ble sendt i reprise på NRK i 1994, 2002, 2010 og 2017.

Den ble utgitt på video i 1993[2] og på DVD i 2007.[3]

Rollebesetning i denne episoden[rediger | rediger kilde]

Produksjonsteam[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ IMDb - Hancock's Half Hour: Season 6, Episode 4 The Reunion Party
  2. ^ Aftenposten - Marve på video (21.10.1993)
  3. ^ CDON

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]