Rotbløyte '88

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rotbløyte '88
SerieFleknes fataliteter
Sesong6
Episode6 / 10
ForfatterRay Galton
Alan Simpson
RegissørBo Hermansson
Sendt8. oktober 1988
← ForrigeNeste →
På topp-planet '88Radioten '88

Rotbløyte 88 er en episode av TV-serien om Marve Fleksnes. Episoden ble vist på NRK i 1988 og inngår i en føljetong på ti episoder som i hovedsak består av gamle episoder vevd inn i nytt materiale. Det meste av handlingen er hentet fra en eldre episode kalt Rotbløyte.[1]

Bakgrunnen for handlingen er at Fleksnes har dødd i en ulykke på Nøttefjord camping og deretter havnet ved Perleporten. Her vil han gjerne inn, men St. Peter ønsker å granske hans liv på jorden først. I denne episoden forsøker Fleksnes å slippe inn Perleporten forkledd som trafikkoffer. Hans knep blir imidlertid raskt oppdaget av St. Peter. Fleksnes forsøker deretter å argumentere for at mennesker kan forandre seg. Dette gjør han ved å hente frem et klipp av hans liv der gamle kompiser fra marinen er samlet hjemme hos ham på fest – en fest som utvikler seg på en helt annen måte enn han hadde tenkt. St. Peter blir imidlertid ikke særlig imponert av det han får se og Fleksnes må atter belage seg på å vente i det uvisse.

Episoden ble første gang vist på NRK den 8. oktober 1988 og er den sjette av ti episoder som gikk som en føljetong på kanalen i 1988.

Rollebesetning i denne episode[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «NRK TV - Se Fleksnes» (norsk). Besøkt 12. juli 2018.