En siste sjanse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En siste sjanse
SerieFleksnes fataliteter
Sesong6
Episode10 / 10
ForfatterRay Galton
Alan Simpson
RegissørBo Hermansson
Sendt5. november 1988
← ForrigeNeste →
Høyt henger vi '88

En siste sjanse er tittelen på en episode av TV-serien om Marve Fleksnes. Den ble vist på NRK i 1988 og er en siste i en føljetong på ti episoder som i hovedsak består av gamle episoder vevd inn i nytt materiale. Rundt halvparten av materialet i denne episoden er hentet fra en eldre episode kalt Trafikk og panikk,[1] resten er originalt. Den har en lengde på ca 50 minutter[1] og var tenkt som en avslutning på alle fortellingene om Fleksnes.

Hele 64 % av norske TV-seere så episoden og den ble dermed det mest sette programmet den uken. Til sammenligning ble sesongpremieren av Dan Børge Akerøs LørDan sett av 59 %.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Bakgrunnen for handlingen er at Marve Fleksnes har dødd i en ulykke på Nøttefjord camping og deretter havnet ved Perleporten. Her vil han gjerne inn, men St. Peter ønsker å granske hans liv på jorden først.

Episoden begynner med at Marve forsøker å ta seg over Perleporten ved å bruke vingene han har fått, men han blir brutalt stanset av St. Peter. Han forteller ham så at de to har møttes en gang tidligere – på jorden. St. Peter begynner så å fortelle om en biltur på en smal landevei der Fleksnes møtte en eldre herre i en Jaguar. Begge nektet å rygge og det hele utartet seg til en krangel der begge stod knallhardt på sitt. Etter denne historien viser St. Peter et lite utdrag fra tiden på Nøttefjord camping - like før Fleksnes døde.

Etter dette får Marve sin endelige dom fra St. Peter: Han er fortapt og får ikke komme inn Perleporten. I et siste desperate forsøk prøver han å skyte seg over porten i kanon. Det hele mislykkes og isteden treffer han porten og besvimer. Når han omtåket våkner opp ser han til sitt sjokk at han er på campingplassen hvor han "døde". Både "Modern" og flere av gjestene står rundt ham mens han omsider kommer til hektene. Hans personlighet er tilsynelatende endret og han mener selv at han har fått en ny sjanse av St. Peter. Etter å ha gratulert brudeparet blir han sittende alene å filosofere over livet sitt og hvorfor det har blitt slik det har blitt. Etter en del grubling og selvransakelse får han et fornyet syn på livet.

Rollebesetning i denne episode[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «NRK TV - Se Fleksnes» (norsk). Besøkt 13. juli 2018. 
  2. ^ «TV-toppen». VG. 9. november 1988. s. 40. «Dermed står vi overfor det faktum at Marve, i Rolv Wesenlunds skikkelse, har toppet mestsett lista i hele 10 uker på rad. Vi gjorde et poeng av det forrige uke. Nå er TV-rekorden ytterligere befestet. Ingen andre underholdningsprogram har noen gang ligget på topp i 10 uker.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]