Vinterferie (Fleksnes)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Vinterferie var ment å skulle være en episode i første produserte runde av TV-serien om Marve Fleksnes. Episoden ble produsert og skulle etter planen sendes den 27. desember 1972, men ble kansellert da flere mente den var for dårlig. Publikum i studio ville ikke le og Wesenlund uttalte til pressen at «Det var ikke annet å gjøre enn å avlyse hele episoden. Den ble rett og slett ikke bra nok». Episoden skulle etter planen være den sjette og avsluttende episoden om Fleksnes.[1] Istedenfor ble det sendt reprise av 1. del i komiserien «Og takk for det» fra 1969.

Handling[rediger | rediger kilde]

I denne episoden skulle Fleksnes dra til Hinterglem i Østerrike for å sjekke damer. Forviklinger med dobbeltrom og romnumre i et overbooket hotell gir som resultat at Marve ender opp i det lokale fengselet.

I denne episoden fikk Rolf Just Nilsen en sentral birolle. Harald Heide Steen Jr. skulle egentlig hatt denne rollen, men på grunn av sykdom steppet Nilsen inn på kort varsel. Det var likevel klart at hverken Harald Heide Steen Jr. eller Rolf Just Nilsen kunne bebreides for det endelige resultatet, folk lo bare ikke.

Episoden ble vist på TV først i 2003. Den er nå utgitt på DVD.

Rollebesetning i denne episode[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Programmet mitt var ubrukelig». VG. 4. januar 1973. Besøkt 9. april 2009. «Vi var ikke heldige med den siste Marve Fleksnes-episoden. Innspillingen gikk ikke som den skulle. Det er bittert å måtte innrømme slikt, naturligvis — men dessverre: det er sant» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]