Rescue Me

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rescue Me
Generell informasjon
SjangerDrama / Komedie
Prod.landAmerikansk
Sendeår2004
Sesonger7
Episoder93
Lengde40-50 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeDenis Leary
Mike Lombardi
Jack McGee
Steven Pasquale
Andrea Roth
Daniel Sunjata
John Scurti
Callie Thorne
Tatum O'Neal
Bak kamera
Skaper(e)Denis Leary
ProdusentKerry Orent
MusikkChristopher Tyng
Sending
Periode21. juli 20047. sept. 2011
TV-kanalFX
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb

Rescue Me er en amerikansk drama- og komiserie som gikk på FX fra 2007 til 2011. Serien omhandlet New Yorks brannmenn etter terrorangrepet 11. september 2001. Seriens hovedperson var Tommy Gavin, og ble spilt av Denis Leary.

Serien har i Norge gått på TV3, ZTV og TV2.

Seriens intro er sangen «C'mon C'mon» av bandet The Von Bondies.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong 1 av Rescue Me debuterte i USA den 21. juli 2004, og begynte med å introdusere flere medlemmer av en fiktiv brann-stasjon i New York City, som hører til i det nord-østlige Harlem, New York City. TV-serien utforsker livene deres, både hjemme og på arbeidsplassen. Serien fokuserer på hovedpersonen Tommy Gavin, når han skal ta for seg virkningene etter terror-angrepene 11. september 2001. Dette inkluderer at han kan se spøkelset etter fetteren hans, brannmann Jimmy Keefe, som døde under terror-angrepet. Samt spøkelsene til forskjellige mennesker som han aldri klarte å redde i forskjellige branner, i løpet av alle hans år som brannmann.

Tommy og hans kone Janet har tatt ut skilsmisse, og Tommy legger snart merke til at hun har begynt å gå ut på stevnemøter med andre menn igjen. Han ønsker å få sin tidligere kone tilbake, og hindre henne fra å forlate delstaten sammen med barna deres. Janet skilte seg fra Tommy flere måneder tidligere, fordi hun mente at han aldri forpliktet seg til familien deres. Tommys datter Colleen forteller at hun er i et forhold med en annen jente. Brann-sjefen Jerry Reilly angriper en tidligere homofil brannmann i en bar, etter at det tidligere FDNY-medlemmet snakket med media og påstår at minimum 20 av de 343 brannmennene som døde under angrepene 11. september 2001 skal ha vært homofile.

Sean Garrity begynner et forhold med en av Franco Riveras mange tidligere kjærester. Tommy begynner et forhold med Jimmys enke Sheila. En annen brannmann, Mike Silletti, begynner i hemmelighet et forhold med en kvinne kalt Theresa. Etter at brannmannen Billy Warren dør i en brann, kommer Laura Miles for å erstatte ham. Hun får umiddelbart problemer med flere av de andre brannmennene, og med Tommy spesielt. I tillegg oppdager de andre brannmennene ved stasjonen at Tommy har gjort Sheila gravid.

Sesong 2 Sesong 2 hadde premiere i USA den 21. juni 2005, og begynner med at Tommy er ansatt ved en annen brannstasjon på Staten Island. Han erstattet en annen brannmann, Sully, som var alle de andres favoritt. Når de blir sendt til en brann ved en hemmelig sex-klubb, oppdager de at kvinnen de reddet egentlig var Sully i kvinne-klær. Dagen etter ber Sully om å bli overført til en annen brannstasjon, fordi han forstår at resten av mannskapet aldri kommer til å glemme denne hendelsen.

Samtidig møter Tommy igjen faren sin, som har funnet seg en ny kone, Jenny. Sheila har en spontanabort, men lyver om dette for å beholde Tommy i nærheten. Senere denne sesongen blir Sheila involvert i et forhold med en kvinne, ved navn Debbie. Tommy oppdager også at faren deres hadde en langvarig affære i løpet av barndommen deres, som førte til to barn som Tommy ikke var klar over. Etter hvert blir deres nyoppdagede halvbror, som er prest, arrestert etter at de oppdager at han var pedofil.

Silletti begynner å forfølge sin tidligere kjæreste, etter at hun slo opp med ham. Sjefen til Jerry blir gradvis dårligere på grunn av Alzheimers, og får endelig plass ved et pleiehjem. Laura og Franco begynner et forhold, men Laura forlater til slutt Franco og resten av brann-stasjonen. En annen betjent, Shea, blir lurt av en prostituert som heter Candy, noe som resulterer i at han mister alle sparepengene hans. Tommys fremmedgjorte søster Maggie dukker også opp i byen. Tommy og resten av familien forsones igjen. Men når deres eneste sønn Connor blir drept av en alkohol-påvirket sjåfør, blir dette for mye for Janet å håndtere. Situasjonen blir verre når Johnny oppdager at sjåføren sannsynligvis aldri kommer til å havne i fengsel, så Tommys onkel Teddy myrder mannen i full offentlighet.

Sesong 3 Tommy og Janet får problemer i forholdet igjen, og Teddy sitter i fengsel for drap. Janet begynner å ha sex med Johnny, broren til Tommy. Tommy angriper deres Johnny på farens 83-årsdag, og de havner i en slåsskamp. Senere, etter en intens krangel, blir Janet voldtatt av Tommy. Tommy havner i et forhold med Sheila, som ønsker å få Tommy langt bort fra Janet. Hun begynner å gi Tommy blant annet rohypnol og Viagra uten at Tommy vet det, for å ta sex med ham. Janet blir gravid med enten Johnnys eller Tommys baby, og kunngjør at hun ønsker å beholde barnet for å erstatte deres tidligere sønn Connor. De andre brannmennene får i mellomtiden vite om Mikes mulige homofili, og Tommy forsøker å komme til hans forsvar.

Sjefen Reilly forsøker å dekke sin kones økende helse-problemer og deres økonomiske problemer, ved å ta en ekstra jobb ved en bar. Senere får han et hjerteinfarkt etter å ha hatt sex med Karlene, en ulovlig innvandrer fra Jamaica. Samtidig mottar Onkel Teddy, som fremdeles sitter i fengsel, en rekke brev fra en kvinne ved navn Ellie, som støtter det han gjorde mot Connors drapsmann. De to innleder et forhold og gifter seg, noe som gjør at Ellie kan møte ham i fengsel for ekteskapelige besøk. Tommy bestemmer seg for å gå av med pensjon, og flytte sammen med Sheila i deres nye hjem på Long Island.

Sesong 4 Tommy og Sheila blir tilsynelatende reddet av en gruppe frivillige brannmenn, men de blir deretter anklaget for brannstiftelse og forsøk på forsikringssvindel. Janet har født et barn, og Tommy har godtatt barnet som hans eget. Men familien tror at barnet egentlig er Johnnys sønn. Teddy blir endelig løslatt fra fengsel, og forlater umiddelbart sin nye kone Ellie ved en kaffe-bar. Colleen reiser plutselig hjemmefra, og flytter sammen med kjæresten sin - og etterlater foreldrene sinte.

Deprimert, etter å ha blitt fortalt at han ikke lenger kan jobbe som aktiv brannmann på grunn av sitt dårlige hjerte, får Jerry en skrivebordsjobb. Men senere begår Jerry selvmord, og brann-stasjonen blir tildelt en ny sjef. Men Tommy legger merke til hvordan hans kone lider, og hvordan babyen deres blir neglisjert og at barnet tilsynelatende blir avvist av resten av familien deres.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

 • Denis Leary – Tommy Gavin
 • John Scurti – Kenneth «Lou» Shea
 • Daniel Sunjata – Franco Rivera
 • Steven Pasquale – Sean Garrity
 • Mike Lombardi – Mike Silletti
 • Andrea Roth – Janet Gavin
 • Callie Thorne – Sheila Keefe
 • Jack McGee – Jerry Reilly
 • Diane Farr – Laura Miles
 • Tatum O'Neal – Maggie Gavin Garrity
 • Dean Winters – Johnny Gavin
 • Adam Ferrara - «Needles» Nelson
 • Larenz Tate – Bart «Black Shawn» Johnston
 • Michael Zegen – Damien Keefe
 • Natalie Distler – Colleen Gavin
 • Olivia Crocicchia – Katy Gavin
 • James McCaffrey – Jimmy Keefe
 • Robert John Burke – Father Mickey Gavin
 • Lenny Clarke – Teddy Gavin
 • Michael Mulheren – Ron Perolli
 • Jerry Adler – Sidney Feinberg
 • Charles Durning – Michael James Gavin
 • Trevor Heins – Connor Gavin
 • Terry Serpico – Eddie Gavin
 • Patti D'Arbanville – Ellie

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]