Renaldo Nehemiah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Renaldo Nehemiah
Renaldo Nehemiah 1981.jpg
Født24. mars 1959[1]Rediger på Wikidata (62 år)
NewarkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Friidrettsutøver, American Football-spillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Scotch Plains-Fanwood High SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
SportAmerikansk fotballRediger på Wikidata
PosisjonWide receiver
Høyde185 centimeter
Klubb(er)San Francisco 49ersRediger på Wikidata

Renaldo «Skeets» Nehemiah (født 24. mars 1959 i Newark i New Jersey) er en amerikansk friidrettsutøver som dominerte øvelsen 110 meter hekk fra 1978 til 1981. Han satte verdensrekord på distansen tre ganger, og var den første løperen som løp distansen på under 13 sekunder. Han var rangert som verdens fremste hekkeløper fire år på rad. Han spilte også amerikansk fotball i National Football League (NFL) hvor han spilte wide receiver for San Francisco 49ers fra 1982 til 1985.

Amerikansk fotball[rediger | rediger kilde]

Til tross for at han ikke hadde spilt amerikansk fotball i college[2] trente Nehemiah med flere lag i NFL i 1982, inkludert San Francisco 49ers, Pittsburgh Steelers, Washington Redskins, Dallas Cowboys, Philadelphia Eagles, New York Giants og New England Patriots; han signerte kontrakt med 49ers. I løpet av sine år som wide receiver tok han imot 43 pasninger for 754 yards, 17,5 yards i snitt, og fire touchdowns. Han var en del av laget som vant Super Bowl i 1984-sesongen, men spilte ikke en viktig rolle i seieren. Karrieren hans blir ofte sett på som en skuffelse – mange mener at den representerer en av de største feilstegene av 49ers' hovedtrener Bill Walsh – og Nehemiah blir ofte sammenlignet med friidrettsutøveren Jimmie "Oops" Hines som fikk kallenavnet fordi han hadde problemer med å ta imot pasninger. En fordel med Nehemiah var at når han var på banen ble motstandernes forsvar tvunget til å trekke dypt tilbake på banen. Han ble ofte dekket opp av to motspillere som i seg selv var en suksess. Etter at 49ers draftet Jerry Rice i første runde av draftet i 1985 gikk Nehemiah tilbake til friidretten etter han ble kuttet fra laget.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Det internasjonale friidrettsforbundet, World Athletics friidrettsutøver-ID 2029[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Mihoces, Gary (20. april 2005). «NFL seeks best players on the court or mat». USA Today (engelsk). Besøkt 2. april 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]