Red reishi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Red reishi eller  lingzhi mushroom.

Red Reishi er hovedsakelig består av komplekse karbohydrater kalt vannoppløselige polysakkarider, triterpeniods, proteiner og aminosyrer. Forskere har identifisert at vannløselige polysakkarider som er mest aktive element som finnes i Red Reishi som har anti-tumor, immunmodulerende og blodtrykkssenkende effekter.

En annen stor aktiv ingrediens som finnes i Red Reishi er triterpenes, kalt ganoderic syrer. Foreløpige studier indikerte at ganoderic syrer bidra til å lindre vanlige allergier ved å hemme histaminfrigjøring, forbedre oksygen utnyttelse og forbedre leverfunksjonen . Triterpener er bitre i smak og nivået av triterpene innholdet i et produkt kan bestemmes ved bitterhet.

Regelmessig inntak av rødt reishi kan forbedre kroppens immunforsvar og bedre blodsirkulasjon, og dermed forbedre bedre helsemessige forhold. Vanligvis er Reishi anbefalt som en adaptogen, immun modulator, og en generell tonic. Red Reishi brukes også til å bidra til å behandle angst, høyt blodtrykk, hepatitt, bronkitt, søvnløshet, og astma.

Et betydelig antall studier i Japan, Kina, USA og Storbritannia de siste 30 årene har vist at inntak av rødt Reishi har vært knyttet til behandling av et bredt spekter av sykdommer, vanlige plager og tilstander. Fra astma til zoster, anvendelser av rød reishi synes å være knyttet til en rekke av kroppens organer og systemer.