Rambo III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Rambo III
Rambo III
Generell informasjon
Nasjonalitet USA USA
Utgitt USA 1988
Norge 1988
Lengde 101 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 18 år Norge (1988)
Produksjon
Regissør Peter MacDonald
Manus David Morrell
Sylvester Stallone
Sheldon Lettich
Produsent Buzz Feitshans
Mario Kassar
Musikk Jerry Goldsmith
Medvirkende Sylvester Stallone
Richard Crenna
Kurtwood Smith
Annen informasjon
Filmselskap TriStar Pictures
Budsjett Ca. 65 millioner dollar
Eksterne lenker

Rambo III er en amerikansk actiondrama- og krigsfilm fra 1988 med Sylvester Stallone i hovedrollen som John Rambo, og Richard Crenna som oberst Trautman. Regi er ved Peter MacDonald.

Handling[rediger | rediger kilde]

John Rambo har funnet indre fred i et kloster i Thailand. Så dukker hans mentor, Colonel Trautman (Crenna), opp for å be Rambo om hjelp til et topphemmelig oppdrag i Afghanistan der skal de levere våpen til afghanske frihetskjemper som kjemper mot russerne. Et område i Afghanistan er ledet av en særdeles brutal russisk kommandør som har klart å skjerme hele området sitt for innblandinger fra utenforstående. Rambo svarer at hans krig er over, men Trautman vil likevel ta på seg oppdraget. Men da Rambo senere får høre at Trautman har blir tatt til fange i Afghanistan forvandler Rambo seg til en drapsmaskin og reiser etter for å redde ham. På grensen mellom Pakistan og Afghanistan møter han Hamid (Dodi Shoua) som skal geleide ham inn i Afghanistan. Hamid kjenner til en rekke huler i fjellene som de reiser gjennom for ikke å bli oppdaget av russerne, og de kommer til en liten landsby. Denne landsbyen har en russisk avhopper som kjenner til russernes base fra innsiden. Rambo klarer etter mye strabaser å befri Trautman, men russerne har ikke tenkt å la dem rømme og det utvikler seg etterhvert til en dødskamp i de afghanske fjellenes hulesystemer.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Til tross for at dette var den dyreste av de tre Rambo-filmene ($58 millioner) spilte den inn langt mindre en forgjengeren Rambo II. I USA spilte den inn mindre enn det den kostet å produsere, men på verdensbasis gikk den med overskudd og endte totalt på $189 millioner da den gikk på kino i 1988.

Rambo 3 regnes som den svakeste og mest overdrevene av de tre første filmene [1].

Filmen vant en pris for beste musikk ved BMI Film & TV Awards i 1989.

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]