Portal:Videospill/Utvalgt artikkel/2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Videospill og del av arkivet Portal:Videospill/Utvalgt artikkel For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Metroid Fusion (メトロイドフュージョン Metoroid Fyūjon?) er et action-eventyrvideospill publisert av Nintendo for den håndholdte spillkonsollen Game Boy Advance. Spillet ble sluppet ut iNord-Amerika, Europa, og Australia i november 2002, og i Japan i februar 2003. Spillet er betegnet som det fjerde spillet i Metroid-serien, og er derfor ofte omtalt som Metroid 4. Metroid Fusion ble utviklet av Nintendo Research & Development 1, det samme utviklingsteamet som lagde det forrige spillet i serien, Super Metroid. Metroid Fusion har store likheter med dette spillet.

Kronologisk er Metroid Fusion det siste spillet i Metroid-serien. Spillhistorien tar for seg dusørjegeren Samus Aran som er sent av den Galaktiske Føderasjonen til det Biologiske Romstasjonslaberatoriet for å undersøke en eksplosjon. Der lærer hun at romstasjonen svermer av organismer infisert av X-parasitter, viruser som kan gjenskape vertens fysiske utseende og minner. Noe som deretter resulterer i vertens død. Samus forstår etterhvert at den Galaktiske Føderasjonen planlegger å fange X-Parasitten for eksperimentering, forstår hun at hun må ødelegge romstasjonen for å beskytte Føderasjonen fra den undervurderte styrken til X-Parasitten.

Les mer