Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
orig. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Generell informasjon
SjangerAction
Eventyr
Fantasy
Utgivelsesår
  • 26. mai 2017 (2017-05-26)
Prod.landUSA
Lengde129 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJoachim Rønning
Espen Sandberg
ProdusentJerry Bruckheimer
ManusforfatterJeff Nathanson
MusikkGeoff Zanelli
SjeffotografPaul Cameron
Foran kamera
MedvirkendeJohnny Depp
Geoffrey Rush
Javier Bardem
Orlando Bloom
Brenton Thwaites
Kaya Scodelario
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Jerry Bruckheimer Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (originaltittel: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) er et amerikansk actioneventyr fra 2017. Filmen er regissert av Joachim Rønning og Espen Sandberg, skrevet av Jeff Nathanson, og har Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Orlando Bloom, Brenton Thwaites og Kaya Scodelario i hovedrollene.

Filmen er den femte i rekken av Pirates of the Caribbean-filmer, etter Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003), Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006), Pirates of the Caribbean: At World's End (2007) og Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011).

Den hadde premiere 11. mai 2017 i Shanghai.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tretten år etter hendelsene i den forrige filmen går en tolv år gammel Henry Turner om bord på «Den flygende hollender» og informerer faren hans, Will Turner, om at forbannelsen som binder Will til skipet hans - og bare tillater ham å tråkke på land én gang hvert tiende år - kan brytes av Trident of Poseidon. Henry har til hensikt å rekruttere kaptein Jack Sparrow for å hjelpe til med å finne denne gjenstanden, Men Will mener at dette er umulig, og han beordrer Henry til å forlate skipet hans. Will og skipet hans forsvinner deretter i havet, men Henry lover å finne Jack Sparrow og Trident. Ni år senere er Henry en sjømann i det britiske Royal Navy. Skipet seiler inn i det overnaturlige Devil's Triangle og snubler over vraket etter Silent Mary. Men skipets spøkelsesaktige mannskap ledet av den spanske sjørøver-jegeren, kaptein Armando Salazar, angriper dem.

Men de sparer Henrys liv slik at han kan levere en melding til Jack Sparrow, som drepte Salazar og hans mannskap for flere tiår siden - og utilsiktet forbannet hele mannskapet deres. På Saint Martin blir en ung astronom ved navn Carina Smyth dømt til døden etter anklager om hekseri. Men hun stikker av, og møter Jack og mannskapet hans som planlegger et bank-ran som ender opp med å mislykkes. Carina oppdager at Henry leter etter hvor Tridenten befinner seg, og hun tilbyr å hjelpe ham med å bruke sin ukjente fars dagbok. Carina tyder ledetrådene i dagboken etter faren sin, og oppdager at stjernene vil føre til en øy hvor Tridenten skal være gjemt.

I mellomtiden hører kaptein Hector Barbossa at den gjenopplivede kaptein Salazar allerede har drept flere sjørøvere til sjøs. Han ødelegger også Barbossas flåte, men Barbossa ungår å bli drept ved å tilby å hjelpe til med å finne Jack Sparrow. Salazar tvinger Jack, Henry og Carina til å flykte til en øy, hvor de snart oppdager at Salazars mannskap ikke kan gå på land. Etter hvert innser Jack og Barbossa at Carina faktisk er sistnevntes datter, som han hadde etterlatt ved et barnehjem når hun var et lite barn. Carina innser også at Barbossa er faren hennes, når hun legger merke til en tatovering på armen hans som er identisk med et merke på dagbokens omslag.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Johnny Depp (Kaptein Jack Sparrow)
Orlando Bloom (William "Will" Turner)
Geoffrey Rush (Captain Hector Barbossa)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]