Pelle Politibil går i vannet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pelle Politibil går i vannet
Generell informasjon
FilmtypeAnimasjon
SjangerBarn
Utgivelsesår2010
Prod.landNorsk
Lengde1 t. 14 min.
SpråkNorsk
AldersgrenseA (Norge)
Bak kamera
RegiRasmus A. Sivertsen
ProdusentAage Aaberge
ManusforfatterArthur Johansen
Annen informasjon
BudsjettNOK 15 789 400[1]
Prod.selskapNeofilm
Premiere8. januar 2010 (Norge)
Eksterne lenker

Pelle Politibil går i vannet er en norsk animert barnefilm om Pelle Politibil fra 2010, regissert av Rasmus A. Sivertsen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under en voldsom høst-storm ryker en strømkabel som forsyner hele Bodø med elektrisitet. Pelle Politibil må igjen ta ansvar, og forsøker å slepe en ny kabel over fjellet mot vær og vind så byen deres kan få tilbake lys og varme. Men når jobben er gjort rygger Pelle rett inn i den avrevne kabelen, og får elektrosjokk. Alle tror at Pelle er dø. Men nok en gang skjer det et mirakel. Pelle våkner igjen, og deretter er han en elektrisk bil.

Full av ny ren energi tar Pelle nå opp kampen mot brødrene Grevling - to sleipe fyrer som har kommet til den lille nord-norske byen for å stjele innbyggernes drikkevann. Brødrene Grevling planlegger å tappe alt vannet deres på flasker, og selger det dyrt til byens befolking under drepende sommervarme. I kompaniskap med sin lille venninne, Oda Oter, avslører Pelle Politibil det hemmelige vanntapperiet deres inne i fjellet. Men det blir en lang og dramatisk konflikt, før Pelle endelig kan ta det endelige oppgjøret mot miljø-forbryterne.

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]