Brødre i krig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Brødre i krig
orig. Brødre i krig
Generell informasjon
SjangerDokumentarfilm
Utgivelsesår2010
Prod.landNorge
Lengde54 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegissørØystein Rakkenes
ProdusentPål Christian Buntz
ManusforfatterØystein Rakkenes
Astrid Wright
Annen informasjon
BudsjettNOK 1 724 878[1]
Prod.selskapMpower Media
Eksterne lenker

Brødre i krig er en norsk dokumentarfilm fra 2010. Den hadde premiere under filmfestivalen i Grimstad i juni 2010. Den ble senere vist på NRK i 2011.

Innhold[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om de to brødrene Erling og Bernhard Brekke fra Trondheim som ble stående på hver sin side under andre verdenskrig. Erling var britisk spion og havnet i tysk konsentrasjonsleir, mens broren Bernhard var frontkjemperØstfronten og ble etter krigen dømt for landssvik. 95 år gammel vender han tilbake til hjemtraktene etter å ha bodd i California i det meste av etterkrigstiden. I Trondheim møter han igjen sin 90 år gamle bror Erling, hvor de møtes for å samtale om hva som virkelig skjedde under krigen. Filmen viser hvordan de to brødrenes valg under krigen la føringer for resten av livet. Det er en film om sterke familiebånd, men også om mistro, intriger og fordømmelse i kjølvannet av krigen. Brødre i krig ble kåret til «Beste dokumentarfilm» og fikk Amandaprisen 2010 under Filmfestivalen i Haugesund 20. august 2010.

Brødre i krig er også navnet på boken om brødrene Brekkes uvanlige krigshistorie. Den ble utgitt 22. oktober 2010 på Pax forlag.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]