Gard B. Eidsvold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Gard Bjørnstjerne Eidsvold (født 7. mai 1966) har arbeidet som skuespiller siden 1988 og deltatt i nærmere femti teaterproduksjoner og nitti filmer/serier i store og mindre roller.

Eidsvold har vært knyttet til Teater Ibsen, Agder Teater, Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret og Nationaltheatret fra 1998 til 2009. Eidsvold stiftet i 1996 Oslo Moderne Teater, som har produsert seks teaterproduksjoner. Eidsvold vant i 1998 Heddaprisen for beste forestilling sammen med Yngve Sundvor for Sult i et samarbeid mellom Nationaltheatret og Oslo Moderne Teater.

Eidsvold er også regissør, scenograf og manusforfatter. Han vant Gullruten som beste skuespiller i 2010. Siden 2005 har Juni Dahr og Eidsvold reist rundt i Norge med låveversjonen av Markens Grøde, dramatisert og regissert av Sundvor. Forestillingen er spilt 120 ganger for fullsatte låver i hele landet.

Eidsvold er i dag produsent og skuespiller ved Statsteatret. Statsteatret er en frigruppe som Eidsvold var med å starte i 2010 sammen med Yngve Sundvor, Per Kjerstad, Kim Sørensen og Cato Skimten Storengen. Statsteatret har som prosjekt å belyse fortiden for slik å kaste lys over nåtiden/fremtiden og har laget ti forestillinger som tar for seg ulike historiske perioder og hendelser i årene 1066-2066. http://statsteatret.no 


Eidsvold er daglig leder og produsent i Det Nye Teaterkompaniet. DNT ønsker å utvikle teaterprosjekter fra idé til realisering for et stort publikum, med fokus på historie, kulturarv og identitet. DNT har blant annet satt opp Terje Vigen i Oslo, Grimstad og på Verdens Ende (Tjøme). Sommeren 2021 hadde Kampen om prinsesse Kristina urpremiere på Slottsfjellet i Tønsberg. DNT har en visjon om at dette skal bli en årlig begivenhet. https://www.kristinaspelet.no

Gard Bjørnstjerne Eidsvold er gift med Trude Trønnes Eidsvold, de har til sammen seks barn.

Scenen[rediger | rediger kilde]

  • 2005-2022 Visjoner Teater AS: "Markens Grøde"
  • 2011-2022 Statsteatret: "Norge 1066-2066"
  • 2013-2016 Det Nye Teaterkompaniet: "Terje Vigen"
  • 2021 Det Nye Teaterkompaniet: "Kristinaspelet"

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)