Snøhulemannen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Snøhulemannen
Generell informasjon
SjangerDokumentar, biografi
Utgivelsesår2010
Prod.landNorge
Lengde67 min.
AldersgrenseTillatt for alle (Norge)
Bak kamera
RegiFridtjof Kjæreng
ProdusentFridtjof Kjæreng
Benedikte Bredesen
MusikkEspen Noreger
SjeffotografFridtjof Kjæreng
KlippFridtjof Kjæreng
Erland Edenholm
Pål Gengenbach
Foran kamera
MedvirkendeSverre Nøkling
Prod.selskapf(x) produksjoner
Eksterne lenker

Snøhulemannen er en norsk dokumentarfilm fra 2010 som handler om en mann som har levd ute i den norske fjellheimen i 30 år.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen følger livet til Sverre Nøkling som med gamle treski på beina beveger seg fra snøhule til snøhule. Hulene isolerer godt og beskytter ham mot kulden og snøstormen utenfor, og han har utviklet egne og morsomme løsninger på å overleve i de barske omgivelsene.

Det enkle levesettet hans er også en beskyttelse mot det materialistiske jaget i den moderne verden. Livet hans er helt forskjellig fra dagliglivet til folk flest. Omgitt av reinsdyr og med brøytebilsjåfører som nærmeste naboer, nyter Snøhulemannen friheten og filosoferer over samfunnet og sin egen tilværelse som avviker.

Dette er en film om en mann som lever på tvers av det norske A4-samfunnet og konsumkulturen, et korrektiv til utstyrsfiksert friluftsliv og en fortelling om en helt annerledes norsk villmarkshelt. Gjennom Snøhulemannens humoristiske og gjennomtenkte kritiske forhold til samfunnet fungerer filmen som et speil for oss som tilskuere. I refleksjonen over hans klare valg blir vi konfrontert med våre egne.

Snøhulemannen hadde norsk kinopremiere i mars 2010. Filmen er regissert av Fridtjof Kjæreng, mannen bak TV-suksessen med Lars Monsen. 50 minutters versjonen ble sendt på TV2 første gang i 2010.

Priser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]