Paul Stanley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Paul Stanley
Paul Stanley i San Diego, California i 2007.
FødtStanley Bert Eisen
20. jan. 1952[1][2][3]Rediger på Wikidata (71 år)
USAs flagg New York
BeskjeftigelseMusiker, sanger og låtskriver, kunstmaler, plateprodusent, sanger, gitarist Rediger på Wikidata
Utdannet vedHigh School of Music & Art
Herman Ridder Junior High School
EktefellePamela Bowen
BarnEvan Stanley
NasjonalitetUSA
Medlem avKiss
Wicked Lester
Musikalsk karriere
SjangerGlam rock
Hard rock
Heavy metal
InstrumentGitar
StemmetypeSopran
Aktive år1970 - nåtid
PlateselskapCasablanca Records
Nettstedwww.paulstanley.com
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Kiss
Tidligere band
Wicked Lester

Stanley Harvey Eisen (født 20. januar 1952 i New York, Manhattan), kjent som Paul Stanley, er en amerikansk gitarist og vokalist i rockbandet KISS. Sammen med Gene Simmons dannet han Kiss i 1973 og har skrevet eller vært med å skrive mange av bandets største hits.

Paul Stanleys offisielle sminke

Kiss er kjente for sine ekstravagante kostymer, sort/hvite sminke og bombastiske sceneshow. Stanleys ansiktsmaske består av knallrød leppestift og en sort stjerne rundt høyre øye. Han kalles for The Starchild. På scenen roper han flittig mellom låtene for å oppildne publikum. Spesielt oppfinnsom er han før låtene «Love Gun» og «Cold Gin».

Solokarierre[rediger | rediger kilde]

Paul Stanley har gitt ut to soloalbum. Det første kom i 1978, som et av Kiss-soloalbumene, og det andre i 2006. «Live To Win» ble fulgt opp med en turne i USA i oktober og november 2006. I april 2007 fortsatte han turneen i Australia. Flere av konsertene på denne turneen ble filmet og i 2008 ga Stanley ut en DVD fra turneen, «One Live Kiss». Han har også tidligere vært på en klubbturné på slutten av 1980-tallet hvor han kun spilte Kiss-sanger.

Annet[rediger | rediger kilde]

I 1999 (25. mai - 1. august, 30. september - oktober) sang Stanley hovedrollen i Phantom of the Opera i Toronto, og stykket ble meget populært. Paul Stanley maler også bilder når han ikke spiller i Kiss. Den mest kjente gitaren hans er en egendesignet Ibanez Iceman (PS10). Han brukte denne i perioden 1978-1998. Den flotteste er kanskje den med knuste speil fra 1979. Senere har han gått over til Silvertone. Før Kiss studerte Stanley på kunstskolen High School of Music and Art i New York City. Han er en habil maler, og flere av bildene hans er til salgs.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Tsjekkias nasjonale autoritetsdatabase, NKC-identifikator ola2002151571, besøkt 23. november 2019[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 84106, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]