Gene Simmons

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gene Simmons
Gene Simmons 2012.jpg
Simmons i 2012
Født Chaim Weitz
25. august 1949 (67 år)
Haifa, israel
Ektefelle Shannon Tweed
Barn Nick Simmons, Sophie Simmons
Parti Det republikanske parti
Nasjonalitet Israel
Medlem av Kiss
Sjanger Glam rock
Hard rock
Heavy metal
Instrument Bassgitar & Vokal
Aktive år 1970 - idag
Nettsted www.genesimmons.com
Band
Kiss
Tidligere band
Wicked Lester

Gene Simmons (født Chaim Weitz 25. august 1949 i Haifa, Israel) er bassist og vokalist i heavy metal-bandet Kiss. Simmons kom til USA i 1957 fra Israel, og byttet navn til Eugene Klein, og så senere til Gene Klein. Sammen med Paul Stanley startet han i 1970 bandet Rainbow, som senere skiftet navn til Wicked Lester. Dette bandet fikk en viss popularitet i New York, men hadde stadige utskiftninger av bandmedlemmer. Etter at Simmons og Stanley fikk med seg Ace Frehley og Peter Criss i 1972, skiftet bandet navn til Kiss tidlig i 1973.

Privat[rediger | rediger kilde]

Simmons er kjent for sine mange elskere, og skal etter egne utsagn ha nedlagt over 5 000 kvinner. Han har hatt forhold med blant andre Diana Ross, Cher og Liv Ullmann. Han datet Playboy-bunnyen Shannon Tweed i 28 år før han giftet seg med henne i 1. oktober 2011 på Beverly Hills Hotel i Beverly Hills. Han er for tiden bosatt i en gigantisk villa i Hollywood sammen med kona og deres to barn Nick (født 22. januar 1989) og Sophie (født 7. juli 1992). Simmons har alltid vært avholdsmann.[1]

TV[rediger | rediger kilde]

Simmons deltok i TV-serien Rock School i 2005, der han var musikklærer for en skoleklasse på en erke-engelsk skole, og lærte dem til å bli «rockere». TV-serien kulminerer med at skoleklassen varmer opp for Motörhead. Reality-serien Gene Simmons Family Jewels startet i 2006, og gikk i syv sesonger. Serien går nærmere inn på investoren og familiemannen Simmons. Sesong syv sluttet med bryllupet hans. Simmons har uttalt at Kiss vil arrangere et «Kiss Idol» for å rekruttere arvtagere til bandet, fordi «Kiss skal vare evig». Han spiller også seg selv i en episode av CSI. Episoden heter "Long road home", og er episode nr 17 i den 14. sesongen av serien. Den var første gang på lufta 12. mars 2014. I Norge gikk episoden på lufta på TV Norge 14. mai 2014.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]