Ace Frehley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ace Frehley
Paul Daniel Frehley
Ace Frehley.JPG
Ace Frehley i 2008
Født27. april 1951 (66 år)
Bronx
Beskjeftigelse Musiker
NasjonalitetUSA Amerikansk
Kallenavn«Space-Ace»
SjangerHardrock
InstrumentGitar
Aktive år1965 - idag
PlateselskapCasablanca Records
Mercury Records
Nettstedwww.acefrehley.com
Tidligere band
Kiss
Notable instrument(er)
Gibson Les Paul

Paul Daniel Frehley (født 27. april 1951 i The Bronx, New York, USA) er en amerikansk musiker bedre kjent under navnet Ace Frehley, og var gitarist i rockebandet Kiss i periodene 19731982 og 19952000.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Frehley begynte å spille gitar i 14-årsalderen og er autodidakt. Mange musikere har uttalt at de har blitt påvirket av Frehleys spillestil på flere måter. Musikkleverandøren Gibson Guitar Corporation lanserte for ikke lenge siden en spesial Ace Frehley utgave av sin Les Paul gitar. Det er en slik gitar Ace har brukt, nesten uten unntak, gjennom hele karrieren.

Tiden i Kiss[rediger | rediger kilde]

Ace Frehley svarte på en annonse i avisen «The Village Voice» som Paul Stanley hadde satt inn, hvor det sto «Lead guitarist wanted with flash and balls» («Førstegitarist ønskes med lyn og baller»). Frehley, som kom inn i øvingslokalet med en orange og en rød gymnastikksko, plugget ut gutten som holdt på å prøvespille og tok over selv. Paul Stanley, Gene Simmons og Peter Criss syntes visst ikke noe om dette, men så fort de hørte Frehley spille, endret de mening og slik ble han medlem i bandet.

Ace Frehley var medlem av Kiss fram til 1982. Selv om han var avbildet på de siste albumene var han nesten ikke med på produksjonene.

Ace var først og fremst sologitarist men komponerte også klassikere som «Parasite», «Cold Gin» og «Shock Me». Sistnevnte fra albumet Love Gun ble Aces vokaldebut i Kiss. Under gjenforeningen i 1996 spilte han på albumet Psycho Circus (1998).

Solokarriere[rediger | rediger kilde]

I 1982 sluttet Ace i Kiss og Vinnie Vincent overtok plassen som gitarist. Ace begynte så på en ikke altfor suksessfylt solokarierre. Etterhvert dannet han gruppen Frehleys Comet, som han gav ut flere album med. Med i gruppen var bla annet Anton Fig som hadde vært reserve-trommeslager i Kiss tidligere. Ace holdt konsert på Sentrum Scene i Oslo den 7. juni 2008 og Union Scene i Drammen 29. november 2009.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Frehleys sminke i Kiss

KISS

Solo/Frehley's Comet

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]