Vinnie Vincent

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vinnie Vincent
Vinnie Vincent Invasion - Vinnie Vincent.png
FødtVincent John Cusano
6. august 1952 (67 år)
Bridgeport
Beskjeftigelse musiker, låtskriver
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
SjangerHard rock
Glam metal
Shred metal
Speed metal
InstrumentGitar
(Jackson Guitars)
Aktive år19702000
Tidligere band
Vinnie Vincent Invasion
Kiss
Dan Hartman
Treasure

Vinnie Vincent (født Vincent John Cusano 6. august 1952 i Connecticut) er en amerikansk musiker og i en kortere periode gitarist i KISS der han spilte på albumene Lick It Up og Creatures of the Night. I 1985 dannet han speed/glam metal bandet Vinnie Vincent Invasion.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Starten[rediger | rediger kilde]

Vincent er sønn av Terri og Alfonso Cusano. Han vokste opp i en fattig familie der foreldrene drev med country og western-musikk. Faren hans spilte gitar mens moren var sanger, og begge to skal visst ha gitt ut plater på 1940-tallet. Han begynte med gitartimer da han var 10 år gammel. Senere startet han bandet Hunter. I 1977 flyttet han til Los Angeles der han ble invitert av Felix Cavaliere til å spille i rockebandet Treasure.

Kiss[rediger | rediger kilde]

Creatures of the Night jobbet Vincent som låtskriver og gitarist, han bidro med tre sanger til albumet. Etter at albumet var utgitt ble med som gitarist for turneen og han fikk navnet Vinnie Vincent av Gene Simmons. Paul Stanley lagde også sminken og kallenavnet hans som ble The Ankh Warrior. Han var ennå ikke medlem av bandet og på coveret til Creatures of the Night er det bilde av Ace Frehley isteden.

Vinnie Vincents sminke som han bare brukte på turneen.

Lick It Up-albumet ble Vinnie Vincent presentert som medlem av bandet. Han bidro som låtskriver på 8 av 10 sanger og var her avbildet på coveret og var med på de to musikkvideoene til albumet. I løpet av den påfølgenede turneen ble Vincent sparket fra bandet to ganger. Først etter den europeiske delen som ble avsluttet i Finland høsten 1983, men han ble så tatt inn i varmen igjen da den amerikanske delen av turneen fortsatte noen uker seinere. Likevel ble samarbeidsklimaet med Vincent tydeligvis uholdbart for Simmons og Stanley, og turneens siste konsert i Evansville, Indiana, våren 1984, ble Vincents siste som medlem av Kiss.

Gene Simmons har uttalt at Vinnie Vincent var det mest selvdestruktive mennesket han har møtt[trenger referanse], mens Stanley har uttalt at Vincent trodde han kunne ta over ledelsen i gruppa[trenger referanse]. En annen viktig grunn for bruddet var visstnok at Vinnie Vincent aldri skrev under på noen kontrakt, selv om han lovet å gjøre det. I stedet ble det stadig utsatt, og juridisk sett var da muligens Vincent aldri offisielt medlem av Kiss.

Stanley og Simmons la derimot aldri skjul på at de hadde respekt for Vincent som låtskriver og de tok opp igjen samarbeidet med ham i forbindelse med låtskriverprosessen til albumet Revenge i 1992. Her var Vinnie Vincent medkomponist på tre sanger, og det ble laget musikkvideoer til to av dem - «Unholy» og «I Just Wanna».

Også dette samarbeidet ble kortvarig, og etter låtskriversamarbeidet tidlig på 1990-tallet ble Simmons og Stanley saksøkt av Vincent en rekke ganger. Vincent hevder at de skylder ham inntekter fra låter han var med på å skrive, men han har ikke vunnet ett eneste søksmål.

Etter Kiss[rediger | rediger kilde]

I 1985 dannet han gruppa Vinnie Vincent Invasion sammen med Robert Fleischman, som han tidligere hadde samarbeidet med på prosjektet Warrior. Bandet, som bestod av Mark Slaughter som vokalist, Vincent på gitar, Dana Strum på bass og Bobby Rock på trommer, ga ut to album. Bandet hadde også litt suksess med låter som «That Time of Year» og «Love Kills». I 1989 ble bandet oppløst og han sto uten platekontrakt.

I 1996 gjorde han comeback med utgivelsen The EP/Euphoria.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

med Kiss

Invasion

Solo

Andre album

  • 1976 – Hitchhikers – The Hitchhikers
  • 1977 – Treasure – Treasure
  • 1978 – Laura Nyro – Nested
  • 1978 – Dan Hartman – Instant Replay
  • 1979 – Felix Cavaliere – Castles in the Air
  • 1981 – Heat – Still Waiting
  • 1983 – Was (Not Was)- Born to Laugh at Tornados
  • 1988 – A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master
  • 1988 – The Bangles – Everything

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]