Paul Poupard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Paul Poupard
Paul Poupard par Claude Truong-Ngoc août 2015.jpg
FødtPaul Joseph Jean Poupard
30. august 1930 (87 år)
Bouzillé
Utdannet ved Universitetet i Paris, Sorbonne
Yrke Universitetslærer, katolsk prest
NasjonalitetFrankrike
LivssynDen romersk-katolske kirke
Utmerkelser Storkorsridder av Ridderordenen av Den Hellige Grav i Jerusalem, kommandør av Æreslegionen

Paul Poupard (født 30. august 1930 i Bouzillé ved Angers i Frankrike) er en av Den katolske kirkes kardinaler, og president for Det pavelige råd for kulturen, ett av organene i den romerske kurie.

Han ble presteviet i 1954, og fortsatte med fordypningsstudier i Paris som innbragte ham doktorgrader i teologi og historie med en avhandling om forholdet mellom fornuft og tro og forholdet mellom Kirke og stat. Han var en profilert skribent og ga ut mange bøker.

I 1959 ble han tilknyttet Vatikanet og begynte å arbeide i den franske seksjon i Statssekretariatet. I 1972 ble han rektor for Institut Catholique de Paris (til 1980).

I 1979 ble han hjelpebiskop i Paris, men allerede i 1980 ble hangjort til titularerkebiskop og kalt til Roma der han ble pro-president for Det pavelige sekretariat for ikke-troende. I 1982 ble han også tilknyttet det nyopprettede pavelige råd for kulturen.

I 1985 ble han kreert til kardinal. i 1988 ble han president for Det pavelige råd for kulturen. Det pavelige råd for dialog med ikke-troende ble i 1993 innlemmet i Det pavelige råd for kulturen av pave Johannes Paul II, og Poupard fortsatte som president til han gikk av, 77 år gammel, 3. september 2007 .

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Gabriel-Marie Garrone 
President for Det pavelige råd for kulturen
(1988– )
Etterfølger:
 Gianfranco Ravasi