På topp-planet '88

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
På topp-planet '88
SerieFleknes fataliteter
Sesong6
Episode5 / 10
ForfatterRay Galton
Alan Simpson
RegissørBo Hermansson
Sendt1. oktober 1988
← ForrigeNeste →
Ensom '88Rotbløyte '88

På topp-planet 88 er en episode av TV-serien om Marve Fleksnes. Episoden ble vist på NRK i 1988 og inngår i en føljetong på ti episoder som i hovedsak består av gamle episoder vevd inn i nytt materiale. Det meste av handlingen er hentet fra en eldre episode kalt På topp-planet.[1]

Bakgrunnen for handlingen er at Fleksnes har dødd i en ulykke på Nøttefjord camping og deretter havnet ved Perleporten. Her vil han gjerne inn, men St. Peter ønsker å granske hans liv på jorden først. I begynnelsen av denne episoden forsøker Fleksnes å grave seg tunnel under Perleporten, men der han blir raskt kastet ut igjen. Han forsøker deretter å appellere til St. Peter ved å påpeke sin påståtte innsats for verdensfreden. Men St. Peter mener derimot at han ved én anledning forsøkte å ødelegge jorden - og trekker frem en hendelse der Fleksnes ringt til Sovjetunionens leder: Leonid Bresjnev.

Den ble vist første gang på NRK den 1. oktober 1988 og er den femte av ti episoder som gikk som en føljetong på NRK i 1988.

Rollebesetning i denne episode[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «NRK TV - Se Fleksnes» (norsk). Besøkt 12. juli 2018.