Ole Børud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ole Børud
Ole Børud Promo Photo.jpg
Født Ole Arnold Børud
6. desember 1976 (40 år)
Norge
Hamar
Far Arnold Børud
Mor Anne Marie Børud
Søsken Thomas Børud
Nasjonalitet Norsk
Sjanger funk, soul, westcoast
Instrument vokal, gitar
Plateselskap OBM Records
Nettsted myspace.com/oleborud
Ole Børud i 2015.

Ole Arnold Børud (født 6. desember 1976) er en norsk låtskriver, sanger og musiker. Han er sønn av Arnold Børud og var i barne- og ungdomsårene en populær og bereist barne- og familieartist i det kristne musikkmiljøet med familiegruppene Børudgjengen og senere Arnold B Family.

1990-tallet var Børud medlem av metal-bandene Schaliach og Extol. Han var med på flere plateinnspillinger og turneer med sistnevnte, før han i 2004 la metal-musikken på hylla for å søke tilbake til sine musikalske røtter i soul- og funkpreget pop.

I 2008 slapp han sitt første soloalbum med egenskrevet materiale, Shakin' the Ground, på sitt eget selskap OBM Records. I mars 2009 ble plata lansert i Japan av selskapet Village Again.

Børud har et ivrig publikum i Japan,[trenger referanse] og har flere ganger spilt på jazzklubben Cotton Club i Tokyo.[trenger referanse]

Oppfølgeren Keep Movin kom i 2011, og høsten 2015 slapp han sin foreløpig siste plate Stepping Up.

I tillegg til karrieren som soloartist har Børud deltatt som vokalist, korist og gitarist på en mengde plater og TV-programmer. Han har også turnert med blant annet Sofian, Torun Eriksen og Oslo Gospel Choir.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]